fbpx
Розмір літер 1x
Колір сайту
Зображення
Додатково
Міжрядковий інтервал
Міжсимвольний інтервал
Шрифт
Убудовані елементи (відео, карти тощо)
 

Агрохімія

13/ 05/ 2011
  28 квітня 2011 року Президент України ветував закон про внесення змін до деяких законів України для забезпечення підтримки розвитку сільського господарства (відповідний законопроект № 8324 був зареєстрований у Верховній Раді 1 квітня 2011 року), який був прийнятий Верховною Радою України 7 квітня. Закон, у разі його затвердження Президентом, вніс би зміни у ряд законів, що регулюють ринок зерна та зовнішньоекономічну діяльність, та розширив би повноваження Кабінету Міністрів України щодо прийняття рішення по розподілу квот на експорт та імпорт зерна і продуктів зернопереробки шляхом продажу таких квот на аукціонах. Беручи до уваги, що ця законодавча ініціатива передбачала додаткові обмеження на експорт зерна Комітет ЄБА з зернових та олійних культур вирішив звернутися до Президента з проханням накласти вето на цей законопроект. У листі на імя президента ЄБА наголосила, що не існує жодних обєктивних причин для введення таких обмежень, а сам механізм, запропонований проектом закону, з точки зору розподілу квот, не відповідає Генеральній угоді з тарифів і торгівлі від 1994 року та Угоді СОТ про процедури ліцензування імпорту. Таким чином, в результаті спільних зусиль бізнес-спільноти, в тому числі завдяки документу, розробленому Комітетом ЄБА з зернових та олійних культур, Президент повернув законопроект назад до парламенту, і запропонував відхилити цю законодавчу ініціативу взагалі. Окрім того, 5 травня 2011 року було опубліковано Постанову Кабінету Міністрів України № 463 відносно  рішення Кабінету міністрів України, прийнятого на засіданні 27 квітня щодо скасування експортних квот на кукурудзу. Ми розглядаємо це як позитивний крок у напрямку вільного експорту зерна та олійних продуктів, хоча Комітет ЄБА з зернових та олійних культур буде і в подальшому лобіювати вільний експорт в якості кінцевої мети. Ми раді поділитися з вами цими першими досягненнями нещодавно створеного Комітету ЄБА з зернових та олійних культур, і будемо тримати вас у курсі подальших подій!

28 квітня 2011 року Президент України ветував закон про внесення змін до деяких законів України для забезпечення підтримки розвитку сільського господарства (відповідний законопроект № 8324 був зареєстрований у Верховній Раді 1 квітня 2011 року), який був прийнятий Верховною Радою України 7 квітня.

Закон, у разі його затвердження Президентом, вніс би зміни у ряд законів, що регулюють ринок зерна та зовнішньоекономічну діяльність, та розширив би повноваження Кабінету Міністрів України щодо прийняття рішення по розподілу квот на експорт та імпорт зерна і продуктів зернопереробки шляхом продажу таких квот на аукціонах.

Беручи до уваги, що ця законодавча ініціатива передбачала додаткові обмеження на експорт зерна Комітет ЄБА з зернових та олійних культур вирішив звернутися до Президента з проханням накласти вето на цей законопроект. У листі на ім’я президента ЄБА наголосила, що не існує жодних об’єктивних причин для введення таких обмежень, а сам механізм, запропонований проектом закону, з точки зору розподілу квот, не відповідає Генеральній угоді з тарифів і торгівлі від 1994 року та Угоді СОТ про процедури ліцензування імпорту.

Таким чином, в результаті спільних зусиль бізнес-спільноти, в тому числі завдяки документу, розробленому Комітетом ЄБА з зернових та олійних культур, Президент повернув законопроект назад до парламенту, і запропонував відхилити цю законодавчу ініціативу взагалі.

Окрім того, 5 травня 2011 року було опубліковано Постанову Кабінету Міністрів України № 463 відносно  рішення Кабінету міністрів України, прийнятого на засіданні 27 квітня щодо скасування експортних квот на кукурудзу. Ми розглядаємо це як позитивний крок у напрямку вільного експорту зерна та олійних продуктів, хоча Комітет ЄБА з зернових та олійних культур буде і в подальшому лобіювати вільний експорт в якості кінцевої мети.

Ми раді поділитися з вами цими першими досягненнями нещодавно створеного Комітету ЄБА з зернових та олійних культур, і будемо тримати вас у курсі подальших подій!

Читайте корисні статті та новини. Поширюйте їх соціальними мережами.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: