fbpx
Розмір літер 1x
Колір сайту
Зображення
Додатково
Міжрядковий інтервал
Міжсимвольний інтервал
Шрифт
Убудовані елементи (відео, карти тощо)
 

HR

03/ 02/ 2011
  27 січня 2011 року Президент підписав Закон України «Про внесення змін до Закону України «Про збір на обовязкове державне пенсійне страхування» № 2921-VI (далі – Закон № 2921-VI). Цим Законом передбачається скасування збору на обовязкове державне пенсійне страхування з операцій купівлі-продажу безготівкової іноземної валюти за гривню. ЄБА завжди наголошувала на необхідності скасувати збір на обов’язкове державне пенсійне страхування з операцій купівлі-продажу безготівкової валюти. В лютому 2010 року ми направляли листа до Кабінету Міністрів України, в якому наголошували на надто високому розмірі збору, що є додатковим фінансовим тягарем як для приватних компаній, що купують валюту на внутрішньому ринку, так і для державних компаній (компаній з часткою державної участі), що здійснюють розрахунки в іноземній валюті. Закон № 2921-VI вирішує цю проблему шляхом виключення юридичних і фізичних осіб, що здійснюють операції з купівлі-продажу безготівкової іноземної валюти за гривню, зі списку платників даного збору. На додаток до цього, прийняття Закону № 2921-VI є кроком на шляху до виконання зобов’язань України, що зафіксовані у Меморандумі про економічну і фінансову політику між Україною і Міжнародним Валютним Фондом. Відповідно до цього документу, валютно-курсові обмеження на здійснення авансових платежів, зокрема, збір на обовязкове державне пенсійне страхування при здійсненні операцій купівлі-продажу безготівкової іноземної валюти за гривню, має бути скасовано. Закон № 2921-VI вступає в силу з дня його офіційного опублікування, якою є 28 січня 2011 року.

27 січня 2011 року Президент підписав Закон України «Про внесення змін до Закону України «Про збір на обов’язкове державне пенсійне страхування» № 2921-VI (далі – Закон № 2921-VI). Цим Законом передбачається скасування збору на обов’язкове державне пенсійне страхування з операцій купівлі-продажу безготівкової іноземної валюти за гривню.

ЄБА завжди наголошувала на необхідності скасувати збір на обов’язкове державне пенсійне страхування з операцій купівлі-продажу безготівкової валюти. В лютому 2010 року ми направляли листа до Кабінету Міністрів України, в якому наголошували на надто високому розмірі збору, що є додатковим фінансовим тягарем як для приватних компаній, що купують валюту на внутрішньому ринку, так і для державних компаній (компаній з часткою державної участі), що здійснюють розрахунки в іноземній валюті. Закон № 2921-VI вирішує цю проблему шляхом виключення юридичних і фізичних осіб, що здійснюють операції з купівлі-продажу безготівкової іноземної валюти за гривню, зі списку платників даного збору.

На додаток до цього, прийняття Закону № 2921-VI є кроком на шляху до виконання зобов’язань України, що зафіксовані у Меморандумі про економічну і фінансову політику між Україною і Міжнародним Валютним Фондом. Відповідно до цього документу, валютно-курсові обмеження на здійснення авансових платежів, зокрема, збір на обов’язкове державне пенсійне страхування при здійсненні операцій купівлі-продажу безготівкової іноземної валюти за гривню, має бути скасовано.

Закон № 2921-VI вступає в силу з дня його офіційного опублікування, якою є 28 січня 2011 року.

Читайте корисні статті та новини. Поширюйте їх соціальними мережами.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: