fbpx
Розмір літер 1x
Колір сайту
Зображення
Додатково
Міжрядковий інтервал
Міжсимвольний інтервал
Шрифт
Убудовані елементи (відео, карти тощо)
 

Побутова електротехніка

04/ 06/ 2015
  27 травня Кабінет Міністрів України прийняв довгоочікувані важливі зміни до Технічних регламентів енергетичного маркування енергоспоживчих продуктів. Це відбулося завдяки активним зусиллям Комітету побутової електротехніки Європейської Бізнес Асоціації. Відтепер, маркування побутових електричних холодильників, побутових пральних машин та інших енергоспоживчих продуктів набагато більш наближене до практик Європейського Союзу, ніж було раніше. Передумови: У серпні 2013 року була прийнята Постанова КМУ «Про затвердження технічних регламентів щодо енергетичного маркування» №702. Постанова запровадила регуляторну базу для енергетичного маркування енергоспоживчих продуктів, побутових електричних холодильників і пральних машин. Постанова №702 була розроблена на основі Директиви Європейського Парламенту і Ради 2010/30/ЄС та Делегованих регламентів Комісії (ЄС) №1060/2010 і №1061/2010, однак потребувала суттєвого доопрацювання, адже не повністю відповідала практикам і правилам ЄС. Завдяки наполегливій праці Комітету побутової електротехніки Асоціації, зміни були внесені. Вимога перекладу всієї технічної документації на українську мову скасована, розподіл обов’язків між виробниками та постачальниками став чіткіший, визначена сфера дії технічних регламентів, внесено зміни до формули щодо розрахунку енергоефективності та багато іншого. Всі без виключення пропозиції членів Комітету побутової електротехніки Асоціації були враховані в Постанові КМУ №338, що була розроблена Державним агентством з енергоефективності та енергозбереження України. Ми вдячні всім відповідним державним органам за ефективну і конструктивну співпрацю, всім членам Асоціації, хто долучився та підтримував наші зусилля! Ми продовжуємо роботу, спрямовану на розроблення та прийняття технічних регламентів енергетичного маркування для інших груп продуктів товарів у відповідності до Директив ЄС. Повідомляємо, що Постанова КМУ №338 набирає чинності через 6 місяців з дня її опублікування. У разі виникнення питань, будь ласка, звертайтеся до Вікторії Куликової, Менеджера Комітету побутової електротехніки Європейської Бізнес Асоціації за телефоном 044 496 06 01 або e-mail [email protected].

27 травня Кабінет Міністрів України прийняв довгоочікувані важливі зміни до Технічних регламентів енергетичного маркування енергоспоживчих продуктів. Це відбулося завдяки активним зусиллям Комітету побутової електротехніки Європейської Бізнес Асоціації. Відтепер, маркування побутових електричних холодильників, побутових пральних машин та інших енергоспоживчих продуктів набагато більш наближене до практик Європейського Союзу, ніж було раніше.

Передумови: У серпні 2013 року була прийнята Постанова КМУ «Про затвердження технічних регламентів щодо енергетичного маркування» №702. Постанова запровадила регуляторну базу для енергетичного маркування енергоспоживчих продуктів, побутових електричних холодильників і пральних машин. Постанова №702 була розроблена на основі Директиви Європейського Парламенту і Ради 2010/30/ЄС та Делегованих регламентів Комісії (ЄС) №1060/2010 і №1061/2010, однак потребувала суттєвого доопрацювання, адже не повністю відповідала практикам і правилам ЄС.

Завдяки наполегливій праці Комітету побутової електротехніки Асоціації, зміни були внесені. Вимога перекладу всієї технічної документації на українську мову скасована, розподіл обов’язків між виробниками та постачальниками став чіткіший, визначена сфера дії технічних регламентів, внесено зміни до формули щодо розрахунку енергоефективності та багато іншого.

Всі без виключення пропозиції членів Комітету побутової електротехніки Асоціації були враховані в Постанові КМУ №338, що була розроблена Державним агентством з енергоефективності та енергозбереження України.

Ми вдячні всім відповідним державним органам за ефективну і конструктивну співпрацю, всім членам Асоціації, хто долучився та підтримував наші зусилля!

Ми продовжуємо роботу, спрямовану на розроблення та прийняття технічних регламентів енергетичного маркування для інших груп продуктів товарів у відповідності до Директив ЄС.

Повідомляємо, що Постанова КМУ №338 набирає чинності через 6 місяців з дня її опублікування.

У разі виникнення питань, будь ласка, звертайтеся до Вікторії Куликової, Менеджера Комітету побутової електротехніки Європейської Бізнес Асоціації за телефоном 044 496 06 01 або e-mail [email protected].

Читайте корисні статті та новини. Поширюйте їх соціальними мережами.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: