fbpx
Розмір літер 1x
Колір сайту
Зображення
Додатково
Міжрядковий інтервал
Міжсимвольний інтервал
Шрифт
Убудовані елементи (відео, карти тощо)
 

Побутова електротехніка

24/ 02/ 2015
  Прийнято Нові Стандарти у Сфері Енергетичного Маркування Побутової Електротехніки Завдяки зусиллям Комітету побутової електротехніки Європейської Бізнес Асоціації був прийнятий та офіційно опублікований 21 січня 2015 року Наказ Міністерства економічного розвиту і торгівлі України №1481 від 29 грудня 2014 року, що визначив Перелік прийнятих європейських стандартів як національних стандартів України методом підтвердження у сфері енергетичного маркування холодильних пристроїв та пральних машин. Передумови: Однією з ключових проблем у сфері технічного регулювання є відсутність національних стандартів, гармонізованих з відповідними стандартами Європейського Союзу. У звязку з цим, Європейська Бізнес Асоціація (Асоціація) активно підтримувала ідею прийняття необхідних стандартів «методом підтвердження», що набагато швидше та дешевше, ніж розроблення нових стандартів. Крім того, Комітет побутової електротехніки Асоціації (Комітет) приділяв значну увагу відсутності гармонізованих стандартів у сфері енергетичного маркування. Ця проблема ще більш загострилась після прийняття Постанови Кабінету Міністрів України «Про затвердження технічних регламентів щодо енергетичного маркування» №702 від 7 серпня 2013 року. З огляду на вищезазначене, Комітет Асоціації рішуче підтримував необхідність прийняття стандартів у сфері енергетичного маркування та активно співпрацював з Міністерством економічного розвиту і торгівлі України (Мінекономрозвитку) та Державним агентством з енергоефективності та енергозбереження України (Держенергоефективності), з тим щоб прискорити цей процес. У 2014 році завдяки спільним зусиллям відповідні стандарти були включені до Національного плану стандартизації України, як такі, що мають бути прийняті «методом підтвердження». Асоціація рада повідомити, що перелік стандартів у сфері енергетичного маркування холодильних пристроїв та пральних машин був затверджений Наказом Мінекономрозвитку №1481 від 29 грудня 2014 року (Наказ №1481). Додатково повідомляємо, що визначені в ньому стандарти наберуть чинність з 1 січня 2016 року. Крім того, Мінекономрозвитку прийняло та опублікувало цілий ряд інших стандартів, важливих для індустрії побутової електротехніки, зокрема, у сферах електромагнітної сумісності, низької напруги та інших. Ми висловлюємо вдячність Мінекономрозвитку та Держенергоефективності за активну позицію та прийняття Наказу №1481. Окрім цього, ми дякуємо всім членам Комітету Асоціації, хто підтримував наші зусилля, направлені на вирішення цього питання. У той же час, ми продовжуємо нашу діяльність, спрямовану на якнайшвидше прийняття інших необхідних для бізнесу стандартів.



Прийнято Нові Стандарти у Сфері Енергетичного Маркування Побутової Електротехніки


Завдяки зусиллям Комітету побутової електротехніки Європейської Бізнес Асоціації був прийнятий та офіційно опублікований 21 січня 2015 року Наказ Міністерства економічного розвиту і торгівлі України №1481 від 29 грудня 2014 року, що визначив Перелік прийнятих європейських стандартів як національних стандартів України методом підтвердження у сфері енергетичного маркування холодильних пристроїв та пральних машин.


Передумови: Однією з ключових проблем у сфері технічного регулювання є відсутність національних стандартів, гармонізованих з відповідними стандартами Європейського Союзу. У зв’язку з цим, Європейська Бізнес Асоціація (Асоціація) активно підтримувала ідею прийняття необхідних стандартів «методом підтвердження», що набагато швидше та дешевше, ніж розроблення нових стандартів. Крім того, Комітет побутової електротехніки Асоціації (Комітет) приділяв значну увагу відсутності гармонізованих стандартів у сфері енергетичного маркування. Ця проблема ще більш загострилась після прийняття Постанови Кабінету Міністрів України «Про затвердження технічних регламентів щодо енергетичного маркування» №702 від 7 серпня 2013 року.


З огляду на вищезазначене, Комітет Асоціації рішуче підтримував необхідність прийняття стандартів у сфері енергетичного маркування та активно співпрацював з Міністерством економічного розвиту і торгівлі України (Мінекономрозвитку) та Державним агентством з енергоефективності та енергозбереження України (Держенергоефективності), з тим щоб прискорити цей процес. У 2014 році завдяки спільним зусиллям відповідні стандарти були включені до Національного плану стандартизації України, як такі, що мають бути прийняті «методом підтвердження».


Асоціація рада повідомити, що перелік стандартів у сфері енергетичного маркування холодильних пристроїв та пральних машин був затверджений Наказом Мінекономрозвитку №1481 від 29 грудня 2014 року (Наказ №1481). Додатково повідомляємо, що визначені в ньому стандарти наберуть чинність з 1 січня 2016 року. Крім того, Мінекономрозвитку прийняло та опублікувало цілий ряд інших стандартів, важливих для індустрії побутової електротехніки, зокрема, у сферах електромагнітної сумісності, низької напруги та інших.


Ми висловлюємо вдячність Мінекономрозвитку та Держенергоефективності за активну позицію та прийняття Наказу №1481. Окрім цього, ми дякуємо всім членам Комітету Асоціації, хто підтримував наші зусилля, направлені на вирішення цього питання. У той же час, ми продовжуємо нашу діяльність, спрямовану на якнайшвидше прийняття інших необхідних для бізнесу стандартів.

Читайте корисні статті та новини. Поширюйте їх соціальними мережами.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: