fbpx
Розмір літер 1x
Колір сайту
Зображення
Додатково
Міжрядковий інтервал
Міжсимвольний інтервал
Шрифт
Убудовані елементи (відео, карти тощо)
 

Побутова електротехніка

15/ 10/ 2014
  Внесено зміни до Технічного регламенту максимально дозволеного споживання електроенергії холодильними приладами Завдяки зусиллям Комітету побутової електротехніки Європейської Бізнес Асоціації 8 жовтня 2014 року Кабінет Міністрів України прийняв Постанову КМУ «Про внесення змін до Технічного регламенту максимально дозволеного споживання електроенергії холодильними приладами» №528. Передумови: Відсутність визначень таких термінів як «холодильний прилад для зберігання вина», «введення в обіг» у Технічному регламенті максимально дозволеного споживання електроенергії холодильними приладами, затвердженому Постановою КМУ №787 від 3 вересня 2008 року, не узгоджувалася з законодавством, що існує в Європейському Союзі, зокрема Регламентом Комісії (ЄС) №643/2009 від 22 липня 2009 року стосовно вимог екодизайну до побутових холодильних приладів. Це, в свою чергу, створювало неоднозначність та проблеми для іноземних виробників та імпортерів, оскільки різні державні органи трактували вказані терміни на власний розсуд. Більше того, відсутність окремого положення стосовно незастосування передбачених Технічним регламентом вимог щодо індексу енергоефективності до холодильних приладів для зберігання вина стояла на заваді їх імпорту до України у зв’язку з притаманними технічними особливостями та високим індексом енергоефективності. Задля вирішення цієї проблеми Комітет Асоціації разом з Державним агентством з енергоефективності та енергозбереження України розробили проект Постанови КМУ «Про внесення змін до Технічного регламенту максимально дозволеного споживання електроенергії холодильними приладами», спрямований на гармонізацію Технічного регламенту з положеннями Регламенту ЄС №643/2009 та на усунення перешкод для торгівлі між Україною та ЄС. Зазначений проект Постанови був нарешті прийнятий на засіданні КМУ 8 жовтня 2014 року. Ми висловлюємо подяку Держенергоефективності та КМУ в цілому за конструктивну співпрацю у вирішенні цього важливого для ринку побутової електротехніки питання. Також дякуємо всім членам Асоціації, які долучилися та підтримали наші зусилля, що увінчалися цим успіхом!



Внесено зміни до Технічного регламенту максимально дозволеного споживання електроенергії холодильними приладами


Завдяки зусиллям Комітету побутової електротехніки Європейської Бізнес Асоціації 8 жовтня 2014 року Кабінет Міністрів України прийняв Постанову КМУ «Про внесення змін до Технічного регламенту максимально дозволеного споживання електроенергії холодильними приладами» №528.


Передумови: Відсутність визначень таких термінів як «холодильний прилад для зберігання вина», «введення в обіг» у Технічному регламенті максимально дозволеного споживання електроенергії холодильними приладами, затвердженому Постановою КМУ №787 від 3 вересня 2008 року, не узгоджувалася з законодавством, що існує в Європейському Союзі, зокрема Регламентом Комісії (ЄС) №643/2009 від 22 липня 2009 року стосовно вимог екодизайну до побутових холодильних приладів. Це, в свою чергу, створювало неоднозначність та проблеми для іноземних виробників та імпортерів, оскільки різні державні органи трактували вказані терміни на власний розсуд. Більше того, відсутність окремого положення стосовно незастосування передбачених Технічним регламентом вимог щодо індексу енергоефективності до холодильних приладів для зберігання вина стояла на заваді їх імпорту до України у зв’язку з притаманними технічними особливостями та високим індексом енергоефективності.


Задля вирішення цієї проблеми Комітет Асоціації разом з Державним агентством з енергоефективності та енергозбереження України розробили проект Постанови КМУ «Про внесення змін до Технічного регламенту максимально дозволеного споживання електроенергії холодильними приладами», спрямований на гармонізацію Технічного регламенту з положеннями Регламенту ЄС №643/2009 та на усунення перешкод для торгівлі між Україною та ЄС. Зазначений проект Постанови був нарешті прийнятий на засіданні КМУ 8 жовтня 2014 року.


Ми висловлюємо подяку Держенергоефективності та КМУ в цілому за конструктивну співпрацю у вирішенні цього важливого для ринку побутової електротехніки питання. Також дякуємо всім членам Асоціації, які долучилися та підтримали наші зусилля, що увінчалися цим успіхом!

Читайте корисні статті та новини. Поширюйте їх соціальними мережами.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: