fbpx
Розмір літер 1x
Колір сайту
Зображення
Додатково
Міжрядковий інтервал
Міжсимвольний інтервал
Шрифт
Убудовані елементи (відео, карти тощо)
 

Роздрібна торгівля

21/ 06/ 2013
  21 червня 2013 року Верховною Радою було прийнято Закон «Про внесення змін до прикінцевих положень Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України у звязку з прийняттям Податкового кодексу України» щодо відстрочення настання відповідальності за неподання електронної звітності» (відповідний Проект №2087а-1). Асоціація вітає прийняття цього Закону і вважає це вагомим кроком для покращення бізнес-середовища в Україні. Хочемо нагадати, що якби даний Закон не прийняли, вже з 1 липня 2013 року на підприємців почали б накладати штрафи у розмірі 10 неоподаткованих мінімумів за не подачу звітності в електронній формі через реєстратори розрахункових операцій (РРО). Асоціація надіслала два листи до Міністерства доходів та зборів, Прем’єр-Міністра, народних депутатів та інших представників органів державної влади. Крім того, з метою приваблення уваги громадськості до цього питання, ми написали також відкритий лист. У наших зверненнях, ми зазначали, що окреслені строки (до 1 липня 2013 року) є надто короткими для здійснення переходу на он-лайн облік через РРО. Компанії не мають часу для покупки відповідного обладнання, а також на його тестування. Ми також висловили занепокоєння щодо окресленого питання під час нещодавніх Парламентських слухань, організованих профільним Комітетом Верховної Ради з питань підприємництва, регуляторної та антимонопольної політики (під головуванням Олександри Кужель). Асоціація щиро вдячна всім представникам органів державної влади, хто долучився до роботи над цим питанням і прислухався до позиції бізнес-спільноти.



21 червня 2013 року Верховною Радою було прийнято Закон «Про внесення змін до прикінцевих положень Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України у зв’язку з прийняттям Податкового кодексу України» щодо відстрочення настання відповідальності за неподання електронної звітності» (відповідний Проект №2087а-1).


Асоціація вітає прийняття цього Закону і вважає це вагомим кроком для покращення бізнес-середовища в Україні. Хочемо нагадати, що якби даний Закон не прийняли, вже з 1 липня 2013 року на підприємців почали б накладати штрафи у розмірі 10 неоподаткованих мінімумів за не подачу звітності в електронній формі через реєстратори розрахункових операцій (РРО).


Асоціація надіслала два листи до Міністерства доходів та зборів, Прем’єр-Міністра, народних депутатів та інших представників органів державної влади. Крім того, з метою приваблення уваги громадськості до цього питання, ми написали також відкритий лист.


У наших зверненнях, ми зазначали, що окреслені строки (до 1 липня 2013 року) є надто короткими для здійснення переходу на он-лайн облік через РРО. Компанії не мають часу для покупки відповідного обладнання, а також на його тестування.


Ми також висловили занепокоєння щодо окресленого питання під час нещодавніх Парламентських слухань, організованих профільним Комітетом Верховної Ради з питань підприємництва, регуляторної та антимонопольної політики (під головуванням Олександри Кужель).


Асоціація щиро вдячна всім представникам органів державної влади, хто долучився до роботи над цим питанням і прислухався до позиції бізнес-спільноти.

Читайте корисні статті та новини. Поширюйте їх соціальними мережами.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: