fbpx
Розмір літер 1x
Колір сайту
Зображення
Додатково
Міжрядковий інтервал
Міжсимвольний інтервал
Шрифт
Убудовані елементи (відео, карти тощо)
 

Агрохімія

25/ 04/ 2013
  Завдяки довготривалим зусиллям ЄБА і добрій волі Міністерства екології та природних ресурсів України, 23 квітня 2013 року Наказ Міністерства екології та природних ресурсів України «Про внесення змін до наказу Мінприроди від 25 березня 2008 року № 149» був опублікований в «Офіційному Віснику України». Довідкова інформація: Впродовж останніх п’яти років агрохімічний сектор повідомляв про те, що активні речовини, які порушують права інтелектуальної власності, реєструвалися Міністерством екології та природних ресурсів України відповідно до діючого законодавства. Незважаючи на наявність достатньої нормативно-правової бази, що регулює сферу захисту прав інтелектуальної власності в Україні, таке законодавство на практиці не працює. І це особливо помітно в агрохімічному секторі. Відповідно, зареєстровані препарати, що порушують права інтелектуальної власності, можуть вільно використовуватися в Україні навіть після того, коли таке порушення було встановлено господарським судом. Така практика суперечить стандартам та передовій практиці ЄС. Після п’яти років ґрунтовної роботи та переговорів з боку Агрохімічного комітету Асоціації, наприкінці 2011 року Міністерство екології та природних ресурсів України визнало цю проблему та погодилося з пропозицією Комітету щодо внесення змін в діючий комплект реєстраційних документів шляхом прийняття внутрішнього наказу Міністерства, яким вносяться положення щодо захисту патентних прав в агрохімічному секторі. 23 квітня 2013 р. набув чинності наказ Міністерства екології та природних ресурсів України «Про внесення змін до наказу Мінприроди від 25 березня 2008 року № 149» шляхом його опублікування в «Офіційному Віснику України» завдяки тісній співпраці з Агрохімічним комітетом Асоціації. Європейська Бізнес Асоціація вдячна Міністерству екології та природних ресурсів України за розуміння важливості захисту прав інтелектуальної власності в агрохімічному секторі та вживання ефективних заходів задля подолання цієї проблеми, спрямованих на попередження порушення патентних прав в сфері захисту рослин. Ми високо цінуємо підтримку та ефективну співпрацю з боку Мінприроди та хочемо розділити цей успіх з нашими членами, які очікували на вдосконалення системи захисту прав інтелектуальної власності в агрохімічному секторі України впродовж багатьох років.

Завдяки довготривалим зусиллям ЄБА і добрій волі Міністерства екології та природних ресурсів України, 23 квітня 2013 року Наказ Міністерства екології та природних ресурсів України «Про внесення змін до наказу Мінприроди від 25 березня 2008 року № 149» був опублікований в «Офіційному Віснику України».

Довідкова інформація: Впродовж останніх п’яти років агрохімічний сектор повідомляв про те, що активні речовини, які порушують права інтелектуальної власності, реєструвалися Міністерством екології та природних ресурсів України відповідно до діючого законодавства. Незважаючи на наявність достатньої нормативно-правової бази, що регулює сферу захисту прав інтелектуальної власності в Україні, таке законодавство на практиці не працює. І це особливо помітно в агрохімічному секторі. Відповідно, зареєстровані препарати, що порушують права інтелектуальної власності, можуть вільно використовуватися в Україні навіть після того, коли таке порушення було встановлено господарським судом. Така практика суперечить стандартам та передовій практиці ЄС.

Після п’яти років ґрунтовної роботи та переговорів з боку Агрохімічного комітету Асоціації, наприкінці 2011 року Міністерство екології та природних ресурсів України визнало цю проблему та погодилося з пропозицією Комітету щодо внесення змін в діючий комплект реєстраційних документів шляхом прийняття внутрішнього наказу Міністерства, яким вносяться положення щодо захисту патентних прав в агрохімічному секторі.

23 квітня 2013 р. набув чинності наказ Міністерства екології та природних ресурсів України «Про внесення змін до наказу Мінприроди від 25 березня 2008 року № 149» шляхом його опублікування в «Офіційному Віснику України» завдяки тісній співпраці з Агрохімічним комітетом Асоціації.

Європейська Бізнес Асоціація вдячна Міністерству екології та природних ресурсів України за розуміння важливості захисту прав інтелектуальної власності в агрохімічному секторі та вживання ефективних заходів задля подолання цієї проблеми, спрямованих на попередження порушення патентних прав в сфері захисту рослин.

Ми високо цінуємо підтримку та ефективну співпрацю з боку Мінприроди та хочемо розділити цей успіх з нашими членами, які очікували на вдосконалення системи захисту прав інтелектуальної власності в агрохімічному секторі України впродовж багатьох років.

Читайте корисні статті та новини. Поширюйте їх соціальними мережами.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: