fbpx
Розмір літер 1x
Колір сайту
Зображення
Додатково
Міжрядковий інтервал
Міжсимвольний інтервал
Шрифт
Убудовані елементи (відео, карти тощо)
 

Охорона здоров’я

22/ 01/ 2013
  Лікарські засоби, в тому числі АФІ, котрі містять похідні групи триптамінів, вилучено з переліку наркотичних засобів Постанови КМУ № 1129 «Про внесення змін до переліку наркотичних засобів, психотропних речовин і прекурсорів». Передумови: 5 грудня 2012 року була прийнята, а 12 грудня 2012 року набула чинності Постанова Кабінету Міністрів України «Про внесення змін до переліку наркотичних засобів, психотропних речовин і прекурсорів» № 1129 (надалі – Постанова КМУ), в результаті якої були внесені зміни до переліку наркотичних засобів, психотропних речовин і прекурсорів, затвердженого Постановою Кабінету Міністрів України № 770 від 6 травня 2000 року. Зокрема, до списку № 2 під назвою «Особливо небезпечні психотропні речовини, обіг яких заборонено» було включено похідні групи триптамінів. Виникла ситуація, коли населення України раптово позбавили можливості придбати життєво важливі ліки, у тому числі високоякісні знеболюючі ліки, що відпускаються за рецептом. Європейська Бізнес Асоціація (надалі - Асоціація) звернулася до Прем’єр-міністра України, аби звернути увагу на ситуацію та її можливі негативні наслідки для пацієнтів стосовно доступу до необхідного лікування. Асоціацією також було акцентовано увагу на тому, що даною Постановою КМУ не було передбачено перехідного періоду та будь-яких заходів щодо вилучення зазначеної продукції у підприємств (виробників, дистриб’юторів, в роздрібній мережі та в лікувально-профілактичних закладах), а також порядку отримання дозволу на їх утилізацію. Наразі Асоціація рада повідомити, що лікарські засоби, у тому числі активні фармацевтичні інгредієнти, що містять похідні групи триптамінів, виключено зі списку № 2 «Особливо небезпечних психотропних речовин, обіг яких заборонено» згідно з Постановою КМУ № 15 від 9 січня 2013 року, яка набула чинності 17 січня 2013 року. Зазначені зміни дозволять громадянам безперешкодно отримати належне медикаментозне лікування.

Лікарські засоби, в тому числі АФІ, котрі містять похідні групи триптамінів, вилучено з переліку наркотичних засобів Постанови КМУ № 1129 «Про внесення змін до переліку наркотичних засобів, психотропних речовин і прекурсорів».

Передумови: 5 грудня 2012 року була прийнята, а 12 грудня 2012 року набула чинності Постанова Кабінету Міністрів України «Про внесення змін до переліку наркотичних засобів, психотропних речовин і прекурсорів» № 1129 (надалі – Постанова КМУ), в результаті якої були внесені зміни до переліку наркотичних засобів, психотропних речовин і прекурсорів, затвердженого Постановою Кабінету Міністрів України № 770 від 6 травня 2000 року. Зокрема, до списку № 2 під назвою «Особливо небезпечні психотропні речовини, обіг яких заборонено» було включено похідні групи триптамінів.

Виникла ситуація, коли населення України раптово позбавили можливості придбати життєво важливі ліки, у тому числі високоякісні знеболюючі ліки, що відпускаються за рецептом.

Європейська Бізнес Асоціація (надалі – Асоціація) звернулася до Прем’єр-міністра України, аби звернути увагу на ситуацію та її можливі негативні наслідки для пацієнтів стосовно доступу до необхідного лікування. Асоціацією також було акцентовано увагу на тому, що даною Постановою КМУ не було передбачено перехідного періоду та будь-яких заходів щодо вилучення зазначеної продукції у підприємств (виробників, дистриб’юторів, в роздрібній мережі та в лікувально-профілактичних закладах), а також порядку отримання дозволу на їх утилізацію.

Наразі Асоціація рада повідомити, що лікарські засоби, у тому числі активні фармацевтичні інгредієнти, що містять похідні групи триптамінів, виключено зі списку № 2 «Особливо небезпечних психотропних речовин, обіг яких заборонено» згідно з Постановою КМУ № 15 від 9 січня 2013 року, яка набула чинності 17 січня 2013 року.

Зазначені зміни дозволять громадянам безперешкодно отримати належне медикаментозне лікування.

Читайте корисні статті та новини. Поширюйте їх соціальними мережами.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: