fbpx
Розмір літер 1x
Колір сайту
Зображення
Додатково
Міжрядковий інтервал
Міжсимвольний інтервал
Шрифт
Убудовані елементи (відео, карти тощо)
 

Промислова екологія та сталий розвиток

18/ 06/ 2020
  18 червня, Верховна Рада України схвалила законопроєкт №3438, який врегульовує процедуру проведення громадського обговорення звіту з оцінки впливу на довкілля (ОВД). Зокрема, документ постановляє, що громадські обговорення, як обов’язковий етап процедури ОВД, на час карантину проводитимуться у формі надання письмових зауважень та пропозицій в електронному вигляді. На період карантину, бізнес зіштовхнувся з проблемою неможливості проведення громадських слухань, заборонених через загрозу поширення коронавірусу, що призвело до неможливості отримання висновків з ОВД. Враховуючи те, що карантин продовжено до 31 липня, зупинка цієї процедури на тривалий термін позбавляє компанії можливості розпочати заплановані проекти. Відтак, умовах складної економічної ситуації це потенційно може призвести до значних соціальних та економічних наслідків, зокрема скорочення робочих місць, зменшення надходжень до бюджету та економічних збитків. Експерти Комітету промислової екології та сталого розвитку Асоціації ще на початку квітня звернулись до Мінекоенерго та профільного Комітету ВРУ з проханням врегулювати ситуацію. Ми раді констатувати, що завдяки співпраці Уряду, Парламенту, бізнесу та громадськості було напрацьовано компромісне для усіх зацікавлених сторін рішення. Бізнес дякує усім, хто долучився до розробки та прийняття даного законопроєкту та сподівається на якнайшвидше підписання документу Президентом України та набуття ним чинності.        

18 червня, Верховна Рада України схвалила законопроєкт №3438, який врегульовує процедуру проведення громадського обговорення звіту з оцінки впливу на довкілля (ОВД). Зокрема, документ постановляє, що громадські обговорення, як обов’язковий етап процедури ОВД, на час карантину проводитимуться у формі надання письмових зауважень та пропозицій в електронному вигляді.

На період карантину, бізнес зіштовхнувся з проблемою неможливості проведення громадських слухань, заборонених через загрозу поширення коронавірусу, що призвело до неможливості отримання висновків з ОВД. Враховуючи те, що карантин продовжено до 31 липня, зупинка цієї процедури на тривалий термін позбавляє компанії можливості розпочати заплановані проекти. Відтак, умовах складної економічної ситуації це потенційно може призвести до значних соціальних та економічних наслідків, зокрема скорочення робочих місць, зменшення надходжень до бюджету та економічних збитків.

Експерти Комітету промислової екології та сталого розвитку Асоціації ще на початку квітня звернулись до Мінекоенерго та профільного Комітету ВРУ з проханням врегулювати ситуацію. Ми раді констатувати, що завдяки співпраці Уряду, Парламенту, бізнесу та громадськості було напрацьовано компромісне для усіх зацікавлених сторін рішення. Бізнес дякує усім, хто долучився до розробки та прийняття даного законопроєкту та сподівається на якнайшвидше підписання документу Президентом України та набуття ним чинності.

 

 

 

 

Читайте корисні статті та новини. Поширюйте їх соціальними мережами.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: