fbpx
Розмір літер 1x
Колір сайту
Зображення
Додатково
Міжрядковий інтервал
Міжсимвольний інтервал
Шрифт
Убудовані елементи (відео, карти тощо)
 

Охорона здоров’я

09/ 10/ 2018
  28 стандартів включено до Програми робіт з національної стандартизації на 2018 рік Комітет з охорони здоров’я Європейської Бізнес Асоціації (Комітет Асоціації) дякує Міністерству економічного розвитку і торгівлі України (Мінекономрозвитку) за досягнутий успіх у діяльності із стандартизації та конструктивну співпрацю з багатьох питань. Мінекономрозвитку було призначене відповідальним за утворення національного органу стандартизації. З початку 2015 року функції такого органу виконує ДП «Український науково-дослідний і навчальний центр проблем стандартизації, сертифікації та якості» (ДП «УкрНДНЦ»). 6 червня 2018 року ДП «УкрНДНЦ» прийняло Наказ №154, яким включило 28 рекомендованих Комітетом Асоціації стандартів до Програми робіт з національної стандартизації на 2018 рік для прийняття методом обкладинки. Усього Комітет Асоціації рекомендував прийняти 31 стандарт, і ми вдячні, що більша частина вже включена. В Україні усі медичні вироби повинні пройти процедуру оцінки відповідності одному з Технічних регламентів щодо медичних виробів [1] перед тим як отримати можливість реалізації на ринку. Проте, наразі деякі стандарти, необхідні для проведення процедури оцінки відповідності, ще не прийняті в Україні. Комітет Асоціації сподівається, що ті стандарти, які відсутні в нашому законодавстві, будуть прийняті якомога швидше задля наближення національної системи стандартизації до міжнародних і європейських норм та правил. Раніше Асоціація направляла до уваги державних органів влади перелік стандартів, наявність яких в Україні, на думку експертів Асоціації, є необхідною для успішного функціонування ринку медичних виробів. Представники Комітету Асоціації вважають, що затвердження необхідних стандартів у сфері медичних виробів має суттєве значення для безперешкодного проведення оцінки відповідності та залучення високотехнологічних та якісних медичних виробів на український ринок. Комітет Асоціації висловлює свою подяку Мінекономрозвитку та ДП «УкрНДНЦ» за сприяння у включенні необхідних стандартів та сподівається на подальшу плідну співпрацю. [1] Технічний регламент щодо медичних виробів, затверджений постановою Кабінету Міністрів України (КМУ) №753 від 2 жовтня 2013 року, Технічний регламент щодо медичних виробів для діагностики in vitro, затверджений постановою КМУ №754 від 2 жовтня 2013 року, Технічний регламент щодо активних медичних виробів, які імплантують, затверджений постановою КМУ №755 від 2 жовтня 2013 року.

28 стандартів включено до Програми робіт з національної стандартизації на 2018 рік

Комітет з охорони здоров’я Європейської Бізнес Асоціації (Комітет Асоціації) дякує Міністерству економічного розвитку і торгівлі України (Мінекономрозвитку) за досягнутий успіх у діяльності із стандартизації та конструктивну співпрацю з багатьох питань.

Мінекономрозвитку було призначене відповідальним за утворення національного органу стандартизації. З початку 2015 року функції такого органу виконує ДП «Український науково-дослідний і навчальний центр проблем стандартизації, сертифікації та якості» (ДП «УкрНДНЦ»). 6 червня 2018 року ДП «УкрНДНЦ» прийняло Наказ №154, яким включило 28 рекомендованих Комітетом Асоціації стандартів до Програми робіт з національної стандартизації на 2018 рік для прийняття методом обкладинки. Усього Комітет Асоціації рекомендував прийняти 31 стандарт, і ми вдячні, що більша частина вже включена.

В Україні усі медичні вироби повинні пройти процедуру оцінки відповідності одному з Технічних регламентів щодо медичних виробів [1] перед тим як отримати можливість реалізації на ринку. Проте, наразі деякі стандарти, необхідні для проведення процедури оцінки відповідності, ще не прийняті в Україні. Комітет Асоціації сподівається, що ті стандарти, які відсутні в нашому законодавстві, будуть прийняті якомога швидше задля наближення національної системи стандартизації до міжнародних і європейських норм та правил.

Раніше Асоціація направляла до уваги державних органів влади перелік стандартів, наявність яких в Україні, на думку експертів Асоціації, є необхідною для успішного функціонування ринку медичних виробів. Представники Комітету Асоціації вважають, що затвердження необхідних стандартів у сфері медичних виробів має суттєве значення для безперешкодного проведення оцінки відповідності та залучення високотехнологічних та якісних медичних виробів на український ринок.

Комітет Асоціації висловлює свою подяку Мінекономрозвитку та ДП «УкрНДНЦ» за сприяння у включенні необхідних стандартів та сподівається на подальшу плідну співпрацю.

[1] Технічний регламент щодо медичних виробів, затверджений постановою Кабінету Міністрів України (КМУ) №753 від 2 жовтня 2013 року, Технічний регламент щодо медичних виробів для діагностики in vitro, затверджений постановою КМУ №754 від 2 жовтня 2013 року, Технічний регламент щодо активних медичних виробів, які імплантують, затверджений постановою КМУ №755 від 2 жовтня 2013 року.

Читайте корисні статті та новини. Поширюйте їх соціальними мережами.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: