fbpx
Розмір літер 1x
Колір сайту
Зображення
Додатково
Міжрядковий інтервал
Міжсимвольний інтервал
Шрифт
Убудовані елементи (відео, карти тощо)
 

Харків Фінанси та податки

21/ 09/ 2017
  З моменту впровадження правил трансфертного ціноутворення (ТЦУ) і до сьогодні порядок визначення контрольованих операцій (КО) змінювався щороку. За цей час ДФС застосувала до платників податків штрафи більш ніж на 140 млн грн. Про те як визначити КО, захиститися від помилкових претензій ДФС і не заплутатись у змінах розповіли експерти ЮФ ILF Олена Калініна, Юлія Лавреха та Арсен Бучковський під час зустрічі на тему: «ТЦУ: визначення КО, звітність, відповідальність». Так, ключовими новаціями-2017 стало визнання контрольованими операцій, що здійснюються підприємством з річним доходом у 150 млн грн/рік; збільшення об’єму господарських операцій з одним контрагентом з 5 до 10 млн грн/рік; розширення кола осіб, транзакції з якими вважаються контрольованими, тощо. Щодо ТЦУ-штрафів, то їх розміри змінилися несуттєво, але відбулася диференціація таких стягнень із розширенням переліку. Засідання відбулося у форматі workshop, тож учасники спілкувалися зі спікерами, ділилися власним досвідом у сфері ТЦУ та разом шукали варіанти вирішення задач.

З моменту впровадження правил трансфертного ціноутворення (ТЦУ) і до сьогодні порядок визначення контрольованих операцій (КО) змінювався щороку. За цей час ДФС застосувала до платників податків штрафи більш ніж на 140 млн грн. Про те як визначити КО, захиститися від помилкових претензій ДФС і не заплутатись у змінах розповіли експерти ЮФ ILF Олена Калініна, Юлія Лавреха та Арсен Бучковський під час зустрічі на тему: «ТЦУ: визначення КО, звітність, відповідальність».

Так, ключовими новаціями-2017 стало визнання контрольованими операцій, що здійснюються підприємством з річним доходом у 150 млн грн/рік; збільшення об’єму господарських операцій з одним контрагентом з 5 до 10 млн грн/рік; розширення кола осіб, транзакції з якими вважаються контрольованими, тощо. Щодо ТЦУ-штрафів, то їх розміри змінилися несуттєво, але відбулася диференціація таких стягнень із розширенням переліку.

Засідання відбулося у форматі workshop, тож учасники спілкувалися зі спікерами, ділилися власним досвідом у сфері ТЦУ та разом шукали варіанти вирішення задач.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Читайте корисні статті та новини. Поширюйте їх соціальними мережами.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: