fbpx
Розмір літер 1x
Колір сайту
Зображення
Додатково
Міжрядковий інтервал
Міжсимвольний інтервал
Шрифт
Убудовані елементи (відео, карти тощо)
 

Харків Правничі питання

04/ 07/ 2017
  Забезпечення трудової дисципліни (ТД) є складним процесом, впорядкувати і полегшити який покликаний Трудовий кодекс України (2017 р.). Про зміни та нюанси трудового законодавства розповів Сергій Сільченко, партнер Юридичної фірми ILF, у ході першого засідання Правничого комітету Асоціації у Харкові. Учасники дізналися як краще фіксувати трудові обов’язки працівників; які методи контролю дозволяє застосовувати закон;які нові правила запровадить Трудовий кодекс; як правильно фіксувати дисциплінарний проступок (ДП) тощо. Трудові обов’язки встановлюються: законом, правилами внутрішнього трудового розпорядку, колективним договором, локальними актами, наказами/розпорядженнями роботодавця і трудовим договором, який, на думку фахівця, є найліпшим варіантом з-поміж усіх. У разі скоєння працівником ДП постає питання про накладання стягнення; тут необхідно враховувати ступінь тяжкості, обставини скоєння ДП,розмір заподіяної шкоди і т.д. «З наказом про накладення стягнення працівник повинен бути ознайомлений під підпис!», - підкреслив експерт. Звільнення може бути визнано правомірним у разі систематичного невиконання трудових обов’язків, прогулу, одноразового грубого порушення ТД, розкрадання майна та появи на робочому місці у нетверезому стані. За чашкою кави спікер відповів на усі запитання, які цікавили присутніх, та поділився власним досвідом у подоланні суперечностей, що виникають у сфері трудової дисципліни.

Забезпечення трудової дисципліни (ТД) є складним процесом, впорядкувати і полегшити який покликаний Трудовий кодекс України (2017 р.). Про зміни та нюанси трудового законодавства розповів Сергій Сільченко, партнер Юридичної фірми ILF, у ході першого засідання Правничого комітету Асоціації у Харкові.

Учасники дізналися як краще фіксувати трудові обов’язки працівників; які методи контролю дозволяє застосовувати закон;які нові правила запровадить Трудовий кодекс; як правильно фіксувати дисциплінарний проступок (ДП) тощо. Трудові обов’язки встановлюються: законом, правилами внутрішнього трудового розпорядку, колективним договором, локальними актами, наказами/розпорядженнями роботодавця і трудовим договором, який, на думку фахівця, є найліпшим варіантом з-поміж усіх.

У разі скоєння працівником ДП постає питання про накладання стягнення; тут необхідно враховувати ступінь тяжкості, обставини скоєння ДП,розмір заподіяної шкоди і т.д. «З наказом про накладення стягнення працівник повинен бути ознайомлений під підпис!», – підкреслив експерт. Звільнення може бути визнано правомірним у разі систематичного невиконання трудових обов’язків, прогулу, одноразового грубого порушення ТД, розкрадання майна та появи на робочому місці у нетверезому стані.

За чашкою кави спікер відповів на усі запитання, які цікавили присутніх, та поділився власним досвідом у подоланні суперечностей, що виникають у сфері трудової дисципліни.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Читайте корисні статті та новини. Поширюйте їх соціальними мережами.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: