fbpx
Розмір літер 1x
Колір сайту
Зображення
Додатково
Міжрядковий інтервал
Міжсимвольний інтервал
Шрифт
Убудовані елементи (відео, карти тощо)
 

Харків Митні питання

12/ 04/ 2017
  Порушення митних правил – явище досить поширене: лише за 9 місяців 2016 р. через це було накладено штрафів на суму 468 млн грн і вилучено товарів на 432 млн грн, близько 200 - конфісковано. Про те, як зберегти репутацію, товар і гроші у разі порушення правил під час проходження митного контролю, розповів експерт у сфері зовнішньоекономічної діяльності Святослав Бартош. В ході зустрічі було з’ясовано, за якими статтями митниця найчастіше складає протоколи. До ТОП-3увійшли недекларування, переміщення товарів з приховуванням і надання недостовірних відомостей. У будь-якій з цих ситуацій митниця має право: затримати, тимчасово вилучити товар, витребувати документи, взяти зразки товару тощо. Спікер дав корисні поради щодо правильної поведінки під час складання протоколу. Так, якщо Ви маєте чітку позицію та усі необхідні документи, потрібно дати пояснення; якщо ні – краще від цього відмовитися. Учасники також дізналися про успішну стратегію захисту в справах про порушення митних правил, а також про розподіл відповідальності між митним брокером та імпортером, який має бути чітко визначений у договорі.

Порушення митних правил – явище досить поширене: лише за 9 місяців 2016 р. через це було накладено штрафів на суму 468 млн грн і вилучено товарів на 432 млн грн, близько 200 – конфісковано. Про те, як зберегти репутацію, товар і гроші у разі порушення правил під час проходження митного контролю, розповів експерт у сфері зовнішньоекономічної діяльності Святослав Бартош.

В ході зустрічі було з’ясовано, за якими статтями митниця найчастіше складає протоколи. До ТОП-3увійшли недекларування, переміщення товарів з приховуванням і надання недостовірних відомостей. У будь-якій з цих ситуацій митниця має право: затримати, тимчасово вилучити товар, витребувати документи, взяти зразки товару тощо.

Спікер дав корисні поради щодо правильної поведінки під час складання протоколу. Так, якщо Ви маєте чітку позицію та усі необхідні документи, потрібно дати пояснення; якщо ні – краще від цього відмовитися.

Учасники також дізналися про успішну стратегію захисту в справах про порушення митних правил, а також про розподіл відповідальності між митним брокером та імпортером, який має бути чітко визначений у договорі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Читайте корисні статті та новини. Поширюйте їх соціальними мережами.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: