fbpx
Розмір літер 1x
Колір сайту
Зображення
Додатково
Міжрядковий інтервал
Міжсимвольний інтервал
Шрифт
Убудовані елементи (відео, карти тощо)
 

Одеса Правничі питання

28/ 09/ 2017
  З дня прийняття змін до трудового законодавства України минуло більше пів року. Які результати це принесло для бізнесу, яка судова практика склалася у цій сфері та яку модель поведінки під час перевірки обрати саме вам? Ці та інші питання ми обговорювали на черговому засіданні Правничого комітету Асоціації в Одесі. Спікери Євгенія Вознюк та Юлія Іванець, спіробітники компанії EBS, розкрили статистику проведених перевірок, виявлених порушень, винесених та виконаних приписів та кількість усних і письмових звернень громадян щодо порушення вимог трудового законодавства. Вони звернули увагу, що на підприємство можуть завітати псевдоінспектори та надали поради як поводитися в таких ситуаціях. Учасники дізналися про механізм обміну інформацією між державними органами, критерії перекваліфікації відносин у «приховані» трудові відносини та її наслідки. Цікавинкою для присутніх став трудовий комплаєнс, як внутрішній механізм компанії, спрямований на запобігання та боротьбу з корупцією, а також забезпечення дотримання працівниками компанії законодавства про захист персональних даних та інших законодавчих норм.

З дня прийняття змін до трудового законодавства України минуло більше пів року. Які результати це принесло для бізнесу, яка судова практика склалася у цій сфері та яку модель поведінки під час перевірки обрати саме вам? Ці та інші питання ми обговорювали на черговому засіданні Правничого комітету Асоціації в Одесі.

Спікери Євгенія Вознюк та Юлія Іванець, спіробітники компанії EBS, розкрили статистику проведених перевірок, виявлених порушень, винесених та виконаних приписів та кількість усних і письмових звернень громадян щодо порушення вимог трудового законодавства. Вони звернули увагу, що на підприємство можуть завітати псевдоінспектори та надали поради як поводитися в таких ситуаціях. Учасники дізналися про механізм обміну інформацією між державними органами, критерії перекваліфікації відносин у «приховані» трудові відносини та її наслідки. Цікавинкою для присутніх став трудовий комплаєнс, як внутрішній механізм компанії, спрямований на запобігання та боротьбу з корупцією, а також забезпечення дотримання працівниками компанії законодавства про захист персональних даних та інших законодавчих норм.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Читайте корисні статті та новини. Поширюйте їх соціальними мережами.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: