fbpx
Розмір літер 1x
Колір сайту
Зображення
Додатково
Міжрядковий інтервал
Міжсимвольний інтервал
Шрифт
Убудовані елементи (відео, карти тощо)
 

Зернові та олійні культури, Агрохімія

20/ 09/ 2017
  Сьогодні до офісу Асоціації завітав Володимир Лапа, Голова Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів, разом зі своїми колегами для зустрічі з членами Комітет зернових та олійних культур Європейської Бізнес Асоціації. Почали дискусію з обговорення перспектив виходу на нові ринки. Зокрема, поговорили про стан справ з експортом української с/г продукції до Китаю, а також інших країн-імпортерів українського збіжжя. Виконавчий директор Комітету Ірина Душник підкреслила, що наразі Китай є одним із найбільших світових імпортерів с/г продукції. Ми вітаємо нещодавнє відкриття ринку соняшникового шроту та бурякового жому для українських експортерів. Розширення переліку с/г продукції, що експортується з України, є одним з ключових пріоритетів розвитку галузі. Необхідно працювати над створенням нових можливостей для українського сільського господарства, зокрема, шляхом підписання відповідних міждержавних протоколів між Україною та КНР щодо таких с/г культур як горох, пшениця, cорго зернове, ріпак та макуха. На порядку денному також були такі важливі питання, вирішення котрих полегшить ведення бізнесу для компаній сектору, а саме: внесення змін до фітосанітарного законодавства для участі субєкта під час відбору проб і тестування (в тому числі арбітражного); статус законопроекту №6673, який надасть можливість залучати приватні лабораторії до надання послуг із відбору зразків продукції та проведення фітосанітарної експертизи. Ми щиро вдячні колегам з Держпродспоживлужби та усім учасникам зустрічі за відкритий та конструктивний діалог.

Сьогодні до офісу Асоціації завітав Володимир Лапа, Голова Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів, разом зі своїми колегами для зустрічі з членами Комітет зернових та олійних культур Європейської Бізнес Асоціації.

Почали дискусію з обговорення перспектив виходу на нові ринки. Зокрема, поговорили про стан справ з експортом української с/г продукції до Китаю, а також інших країн-імпортерів українського збіжжя. Виконавчий директор Комітету Ірина Душник підкреслила, що наразі Китай є одним із найбільших світових імпортерів с/г продукції.

Ми вітаємо нещодавнє відкриття ринку соняшникового шроту та бурякового жому для українських експортерів. Розширення переліку с/г продукції, що експортується з України, є одним з ключових пріоритетів розвитку галузі. Необхідно працювати над створенням нових можливостей для українського сільського господарства, зокрема, шляхом підписання відповідних міждержавних протоколів між Україною та КНР щодо таких с/г культур як горох, пшениця, cорго зернове, ріпак та макуха.

На порядку денному також були такі важливі питання, вирішення котрих полегшить ведення бізнесу для компаній сектору, а саме:

  • внесення змін до фітосанітарного законодавства для участі суб’єкта під час відбору проб і тестування (в тому числі арбітражного);
  • статус законопроекту №6673, який надасть можливість залучати приватні лабораторії до надання послуг із відбору зразків продукції та проведення фітосанітарної експертизи.

Ми щиро вдячні колегам з Держпродспоживлужби та усім учасникам зустрічі за відкритий та конструктивний діалог.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Читайте корисні статті та новини. Поширюйте їх соціальними мережами.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: