fbpx
Розмір літер 1x
Колір сайту
Зображення
Додатково
Міжрядковий інтервал
Міжсимвольний інтервал
Шрифт
Убудовані елементи (відео, карти тощо)
 

Побутова електротехніка

20/ 03/ 2017
  Голова Комітету Асоціації з побутової електротехніки Ігор Макаров та Менеджер Комітету Вікторія Куликова взяли участь в круглому столі та обговорили перспективи та необхідні кроки для виводу з тіні ринку побутової техніки та електроніки. Представники Асоціації зазначили, що проблема «сірого» та «чорного» імпорту з року в рік не втрачає своєї актуальності і згідно з даними GfK Ukraine, його обсяги доходять до 25% в деяких категоріях побутової техніки та електроніки. У продажу часто можна знайти моделі, не призначені для українського ринку, які офіційно ніколи не ввозились в Україну, а відтак не пройшли оцінку відповідності вимогам українського законодавства та потенційно несуть небезпеку для споживачів. Таким чином страждає і держава, і споживачі, і відповідальний бізнес. Для покращення ситуації на ринку та зменшення імпорту та обігу нелегального товару Комітет працює над розробкою та впровадженням ефективних механізмів протидії. Зокрема, експерти Комітету підтримують впровадженням касових апаратів при торгівлі побутовою технікою; закріплення в законодавстві національного принципу вичерпання прав на знаки для товарів і послуг; внесення змін до законодавства щодо захисту прав споживачів та щодо електронної торгівлі. Водночас, Комітет виступає проти суттєвого скорочення переліку обладнання, для торгівлі яким необхідно буде використовувати касові апарати, або введення додаткових грошових обмежень в декілька тисяч гривень, нижче яких не потрібно буде застосовувати касові апарати. Ми переконані, що вирішення проблеми «сірого» та «чорного» імпорту побутової техніки та електроніки сприятиме зростанню обсягів «офіційного» ринку, надходженню додаткових коштів у державний бюджет та зменшенню вартості одиниці товару для кінцевого споживача.    

Голова Комітету Асоціації з побутової електротехніки Ігор Макаров та Менеджер Комітету Вікторія Куликова взяли участь в круглому столі та обговорили перспективи та необхідні кроки для виводу з тіні ринку побутової техніки та електроніки.

Представники Асоціації зазначили, що проблема «сірого» та «чорного» імпорту з року в рік не втрачає своєї актуальності і згідно з даними GfK Ukraine, його обсяги доходять до 25% в деяких категоріях побутової техніки та електроніки. У продажу часто можна знайти моделі, не призначені для українського ринку, які офіційно ніколи не ввозились в Україну, а відтак не пройшли оцінку відповідності вимогам українського законодавства та потенційно несуть небезпеку для споживачів. Таким чином страждає і держава, і споживачі, і відповідальний бізнес.

Для покращення ситуації на ринку та зменшення імпорту та обігу нелегального товару Комітет працює над розробкою та впровадженням ефективних механізмів протидії. Зокрема, експерти Комітету підтримують впровадженням касових апаратів при торгівлі побутовою технікою; закріплення в законодавстві національного принципу вичерпання прав на знаки для товарів і послуг; внесення змін до законодавства щодо захисту прав споживачів та щодо електронної торгівлі. Водночас, Комітет виступає проти суттєвого скорочення переліку обладнання, для торгівлі яким необхідно буде використовувати касові апарати, або введення додаткових грошових обмежень в декілька тисяч гривень, нижче яких не потрібно буде застосовувати касові апарати.

Ми переконані, що вирішення проблеми «сірого» та «чорного» імпорту побутової техніки та електроніки сприятиме зростанню обсягів «офіційного» ринку, надходженню додаткових коштів у державний бюджет та зменшенню вартості одиниці товару для кінцевого споживача.

 

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Читайте корисні статті та новини. Поширюйте їх соціальними мережами.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: