fbpx
Розмір літер 1x
Колір сайту
Зображення
Додатково
Міжрядковий інтервал
Міжсимвольний інтервал
Шрифт
Убудовані елементи (відео, карти тощо)
 

Ветеринарні препарати

21/ 02/ 2017
  Компанії-члени Комітету виробників ветеринарних препаратів Європейської Бізнес Асоціації обговорили стратегію боротьби з африканською чумою свиней в рамках круглого столу, який об’єднав представників компетентних державних органів, міжнародних організацій та науковців. Починаючи з 2012 року в Україні стрімко загострилася епізоотична ситуація. Зокрема, зафіксовано численну кількість нових спалахів АЧС, які мають східне походження. Станом на 6 лютого 2017 року зафіксовано сто сімдесят дев’ять нових осередків. З них майже тридцять – промислові об’єкти (найгірший випадок було виявлено на агропідприємстві «Калита»). Більш ніж шістдесят три тисячі голів свиней було знищено, що спричинило колосальні збитки дієздатності Збройних Сил України. Свинина та сало – це продукти народного споживання і стратегічного значення, адже складають третину спожитих м’ясних продуктів. За результатами обговорення Гор Абгарян, минулорічний Голова Комітету, наголосив на тому, що проблема АЧС в Україні стосується кожної сім’ї. Динаміка поширення захворювання свідчить про стійку тенденцію, спрямовану на умисне знищення всього поголів’я свиней в Україні. Світлана Михайловська, заступник директора з представництва інтересів компаній-членів Асоціації, підтримала Комітет у прагненні до подолання епідемії та наголосила на важливості кроків, які реалізує Комітет в цьому напрямку. Координатор Комітету Андрій Атрощенко підсумував, що сучасний стан державної системи протидії епізоотичним загрозам знаходиться в критичному стані, що є прямим викликом продовольчій безпеці держави. У підсумку учасники дискусії дійшли згоди щодо напрацювання конкретного та ефективного плану дій з залученням комерційних компаній суміжних галузей, зокрема виробників ветеринарних препаратів.

Компанії-члени Комітету виробників ветеринарних препаратів Європейської Бізнес Асоціації обговорили стратегію боротьби з африканською чумою свиней в рамках круглого столу, який об’єднав представників компетентних державних органів, міжнародних організацій та науковців.

Починаючи з 2012 року в Україні стрімко загострилася епізоотична ситуація. Зокрема, зафіксовано численну кількість нових спалахів АЧС, які мають східне походження. Станом на 6 лютого 2017 року зафіксовано сто сімдесят дев’ять нових осередків. З них майже тридцять – промислові об’єкти (найгірший випадок було виявлено на агропідприємстві «Калита»). Більш ніж шістдесят три тисячі голів свиней було знищено, що спричинило колосальні збитки дієздатності Збройних Сил України. Свинина та сало – це продукти народного споживання і стратегічного значення, адже складають третину спожитих м’ясних продуктів.

За результатами обговорення Гор Абгарян, минулорічний Голова Комітету, наголосив на тому, що проблема АЧС в Україні стосується кожної сім’ї. Динаміка поширення захворювання свідчить про стійку тенденцію, спрямовану на умисне знищення всього поголів’я свиней в Україні. Світлана Михайловська, заступник директора з представництва інтересів компаній-членів Асоціації, підтримала Комітет у прагненні до подолання епідемії та наголосила на важливості кроків, які реалізує Комітет в цьому напрямку. Координатор Комітету Андрій Атрощенко підсумував, що сучасний стан державної системи протидії епізоотичним загрозам знаходиться в критичному стані, що є прямим викликом продовольчій безпеці держави.

У підсумку учасники дискусії дійшли згоди щодо напрацювання конкретного та ефективного плану дій з залученням комерційних компаній суміжних галузей, зокрема виробників ветеринарних препаратів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Читайте корисні статті та новини. Поширюйте їх соціальними мережами.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: