fbpx
Розмір літер 1x
Колір сайту
Зображення
Додатково
Міжрядковий інтервал
Міжсимвольний інтервал
Шрифт
Убудовані елементи (відео, карти тощо)
 

Харків Митні питання

14/ 05/ 2019
  У квітні 2018 року прийнято Закон України «Про державний контроль за дотриманням законодавства про харчові продукти, корми, побічні продукти тваринного походження, здоров’я та благополуччя тварин», згідно з яким з’явився новий вид контролю на державному кордоні – харчовий. Вимоги Закону викликають у бізнеса багато запитань, а його невірне тлумачення або незнання призводить до збитків та затримок на кордоні. Саме з цього приводу начальник Південної регіональної служби держсанветконтролю Андрій Бабарук і його перший заступник Ігор Лоцкін зустрілись з імпортерами та експортерами. У ході дискусії Ігор Лоцкін підкреслив, що до продуктів тваринного походження застосовують високий ризик-орієнтований підхід у контролі. Фахівці Служби можуть здійснювати документальну, фізичну або лабораторну перевірку. Продукти рослинного походження потребують меншого ступеню контролю. Бізнесмени ділились кейсами з власного досвіду, розбирали спірні випадки. Варто відзначити відкритість та готовність до діалогу представників Південної регіональної служби держсанветконтролю. “Якщо Ви маєте намір імпортувати продукти, що підпадають під харчовий контроль, звертайтесь заздалегідь за консультацією до нашої Служби. Ми перевіримо документи та дамо відповідь щодо можливості ввезення. Так Ви уникнете потенційних проблем, затримок і збитків», – радить Ігор Лоцкін.Спікери. Ігор Лоцкін. Перший заступник начальника Південної регіональної служби державного ветеринарно-санітарного контролю та нагляду на державному кордоні та транспорті Держпродспоживслужби України.

У квітні 2018 року прийнято Закон України «Про державний контроль за дотриманням законодавства про харчові продукти, корми, побічні продукти тваринного походження, здоров’я та благополуччя тварин», згідно з яким з’явився новий вид контролю на державному кордоні – харчовий. Вимоги Закону викликають у бізнеса багато запитань, а його невірне тлумачення або незнання призводить до збитків та затримок на кордоні. Саме з цього приводу начальник Південної регіональної служби держсанветконтролю Андрій Бабарук і його перший заступник Ігор Лоцкін зустрілись з імпортерами та експортерами.

У ході дискусії Ігор Лоцкін підкреслив, що до продуктів тваринного походження застосовують високий ризик-орієнтований підхід у контролі. Фахівці Служби можуть здійснювати документальну, фізичну або лабораторну перевірку. Продукти рослинного походження потребують меншого ступеню контролю.

Бізнесмени ділились кейсами з власного досвіду, розбирали спірні випадки. Варто відзначити відкритість та готовність до діалогу представників Південної регіональної служби держсанветконтролю. “Якщо Ви маєте намір імпортувати продукти, що підпадають під харчовий контроль, звертайтесь заздалегідь за консультацією до нашої Служби. Ми перевіримо документи та дамо відповідь щодо можливості ввезення. Так Ви уникнете потенційних проблем, затримок і збитків», – радить Ігор Лоцкін.

Спікери

1 / 1
Ігор Лоцкін
Перший заступник начальника Південної регіональної служби державного ветеринарно-санітарного контролю та нагляду на державному кордоні та транспорті Держпродспоживслужби України
Ігор Лоцкін

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Читайте корисні статті та новини. Поширюйте їх соціальними мережами.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: