fbpx
Розмір літер 1x
Колір сайту
Зображення
Додатково
Міжрядковий інтервал
Міжсимвольний інтервал
Шрифт
Убудовані елементи (відео, карти тощо)
 

Зміни податкового законодавства 2019

08/ 01/ 2019
  Юлія Савченко. Бухгалтер-експерт, Аккаунтор Україна Аккаунтор інформує про те, що Верховна Рада України (далі – ВРУ) прийняла зміни до Податкового кодексу України (законопроект № 9260 «Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких інших законодавчих актів України щодо покращення адміністрування та перегляду ставок окремих податків і зборів» (далі – законопроект № 9260)). Тому з 1 січня 2019 року наберуть чинності наступні зміни: Зниження неоподатковуваної вартості міжнародних посилок з 1 липня 2019 року зі 150 до 100 євро. Для застосування зазначеної норми законопроектом № 9260 пропонується встановити перехідний період з 01.01.2019 р. по 30.06.2019 р., протягом якого податком на додану вартість будуть оподатковуватись товари, сумарна фактурна вартість яких перевищуватиме еквівалент 150 євро. Індексація ставок акцизного податку з тютюнових виробів на 9% з 1 липня 2019 року. Встановлення нульової ставки акцизного податку на спирт етиловий, який використовується для виробництва харчового оцту, парфумерно-косметичної продукції та продукції технічного призначення. Удосконалення електронної системи контролю за обігом палива з 1 липня 2019 року, що дозволить збільшити надходження до бюджету акцизного податку на паливо. В Системі електронного адміністрування реалізації пального (далі - СЕАРП) відображатиметься фактичний рух палива в розрізі місць зберігання. Запроваджується ліцензування діяльності усіх суб’єктів господарювання, які здійснюють виробництво, зберігання, оптову та роздрібну торгівлю пальним. Збільшення ставок рентної плати за користування надрами для видобування нафти і конденсату на 2%: з 29%/14% до 31%/16% (залежно від глибини залягання) та залізної руди на 0,8% з 8 до 8,8%. Зростання ставки податку на викид двоокису вуглецю з 0,41 грн/тонну до 10 грн/тонну. Всі рішення про розстрочення, відстрочення грошових зобов’язань чи податкового боргу, а також про перенесення строків сплати розстрочених, відстрочених сум будуть прийматися Державною фіскальною службою України, про що буде повідомлене Міністерство фінансів України незалежно від суми, заявленої до розстрочення, відстрочення, суми розстрочених, відстрочених грошових зобов’язань чи податкового боргу, щодо яких переносяться строки сплати, та непогашеної суми попередньо наданого розстрочення, відстрочення грошових зобов’язань чи податкового боргу. Ми будемо раді поділитися з Вами нашим досвідом та рекомендаціями!

Юлія Савченко

Бухгалтер-експерт, Аккаунтор Україна

Аккаунтор інформує про те, що Верховна Рада України (далі – ВРУ) прийняла зміни до Податкового кодексу України (законопроект № 9260 «Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких інших законодавчих актів України щодо покращення адміністрування та перегляду ставок окремих податків і зборів» (далі – законопроект № 9260)). Тому з 1 січня 2019 року наберуть чинності наступні зміни:

  1. Зниження неоподатковуваної вартості міжнародних посилок з 1 липня 2019 року зі 150 до 100 євро. Для застосування зазначеної норми законопроектом № 9260 пропонується встановити перехідний період з 01.01.2019 р. по 30.06.2019 р., протягом якого податком на додану вартість будуть оподатковуватись товари, сумарна фактурна вартість яких перевищуватиме еквівалент 150 євро.
  2. Індексація ставок акцизного податку з тютюнових виробів на 9% з 1 липня 2019 року.
  3. Встановлення нульової ставки акцизного податку на спирт етиловий, який використовується для виробництва харчового оцту, парфумерно-косметичної продукції та продукції технічного призначення.
  4. Удосконалення електронної системи контролю за обігом палива з 1 липня 2019 року, що дозволить збільшити надходження до бюджету акцизного податку на паливо. В Системі електронного адміністрування реалізації пального (далі – СЕАРП) відображатиметься фактичний рух палива в розрізі місць зберігання.
  5. Запроваджується ліцензування діяльності усіх суб’єктів господарювання, які здійснюють виробництво, зберігання, оптову та роздрібну торгівлю пальним.
  6. Збільшення ставок рентної плати за користування надрами для видобування нафти і конденсату на 2%: з 29%/14% до 31%/16% (залежно від глибини залягання) та залізної руди на 0,8% з 8 до 8,8%.
  7. Зростання ставки податку на викид двоокису вуглецю з 0,41 грн/тонну до 10 грн/тонну.
  8. Всі рішення про розстрочення, відстрочення грошових зобов’язань чи податкового боргу, а також про перенесення строків сплати розстрочених, відстрочених сум будуть прийматися Державною фіскальною службою України, про що буде повідомлене Міністерство фінансів України незалежно від суми, заявленої до розстрочення, відстрочення, суми розстрочених, відстрочених грошових зобов’язань чи податкового боргу, щодо яких переносяться строки сплати, та непогашеної суми попередньо наданого розстрочення, відстрочення грошових зобов’язань чи податкового боргу.

Ми будемо раді поділитися з Вами нашим досвідом та рекомендаціями!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Стартуй в Telegram боті
Читайте корисні статті та новини. Поширюйте їх соціальними мережами.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: