fbpx
Розмір літер 1x
Колір сайту
Зображення
Додатково
Міжрядковий інтервал
Міжсимвольний інтервал
Шрифт
Убудовані елементи (відео, карти тощо)
 

Цікаві факти про емоційне лідерство

16/ 08/ 2018
  Олесь Манюк. Міжнародний бізнес-тренер, спеціаліст з гуманітарних технологій в бізнесі, емоційного інтелекту й псіхоаналітічного консалтингу, консультант з випереджаючих досліджень компанії Jansen Capital Management Дослідження університету Карнегі - Меллона показало, що емоційний інтелект є набагато важливішим фактором успіху, ніж звичайний інтелект, якщо йдеться про фінанси. На 85% фінансовий успіх залежить від комунікабельності, й лише на 15% - від технічних знань. Все тому, що люди намагаються вести бізнес із людьми, яким довіряють. Якщо уявити загальний інтелект людини у вигляді айсберга, то IQ відводять лише видиму його частину. Все, що приховано під товщею води (а це до 90%), - інтелект емоційний. Відомий психолог і журналіст Деніел Гоулман популяризував поняття EQ лише у 1995 році, видавши книгу «Емоційний інтелект. Чому він може означати більше, ніж IQ». Випускник Гарвардського університету довів, що емоційний інтелект в досягненні успіху відіграє не менш важливу роль, ніж інтелект академічний. За його словами, EQ - це здатність виробити для себе мотивацію і прагнути до досягнення мети, не дати стражданню і негативу позбавити себе можливості думати, співпереживати, любити і сподіватися. Стратегії з ключовим «емоції руйнують бізнес», «в справі важливі лише холодний розум і жорстка рука», на яких будувалися цілі бізнес-імперії, раптово виявилися неефективними.

Олесь Манюк

Міжнародний бізнес-тренер, спеціаліст з гуманітарних технологій в бізнесі, емоційного інтелекту й псіхоаналітічного консалтингу, консультант з випереджаючих досліджень компанії Jansen Capital Management
  • Дослідження університету Карнегі – Меллона показало, що емоційний інтелект є набагато важливішим фактором успіху, ніж звичайний інтелект, якщо йдеться про фінанси. На 85% фінансовий успіх залежить від комунікабельності, й лише на 15% – від технічних знань. Все тому, що люди намагаються вести бізнес із людьми, яким довіряють.
  • Якщо уявити загальний інтелект людини у вигляді айсберга, то IQ відводять лише видиму його частину. Все, що приховано під товщею води (а це до 90%), – інтелект емоційний.
  • Відомий психолог і журналіст Деніел Гоулман популяризував поняття EQ лише у 1995 році, видавши книгу «Емоційний інтелект. Чому він може означати більше, ніж IQ». Випускник Гарвардського університету довів, що емоційний інтелект в досягненні успіху відіграє не менш важливу роль, ніж інтелект академічний. За його словами, EQ – це здатність виробити для себе мотивацію і прагнути до досягнення мети, не дати стражданню і негативу позбавити себе можливості думати, співпереживати, любити і сподіватися. Стратегії з ключовим «емоції руйнують бізнес», «в справі важливі лише холодний розум і жорстка рука», на яких будувалися цілі бізнес-імперії, раптово виявилися неефективними.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Стартуй в Telegram боті
Читайте корисні статті та новини. Поширюйте їх соціальними мережами.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: