fbpx
Розмір літер 1x
Колір сайту
Зображення
Додатково
Міжрядковий інтервал
Міжсимвольний інтервал
Шрифт
Убудовані елементи (відео, карти тощо)
 

Охорона здоров’я

07/ 02/ 2017
  Завдяки активній участі з боку Європейської Бізнес Асоціації та зусиллям керівництва Державної служби України з лікарських засобів та контролю за наркотиками ми раді повідомити, що проблема можливої втрати членства Держслужби в міжнародній Системі співробітництва фармацевтичних інспекцій (PIC/S) нині вже неактуальна. Повноправне членство Держлікслужби України в PIC/S з 1 січня 2011 року, що стало здобутком нашої держави в фармацевтичному секторі, дало можливість інспекторам отримати додаткові інструменти для підтримки своїх знань та обміну досвідом в сфері контролю якості лікарських засобів з експертами інших країн. До переваг членства в PIC/S відносяться також більш ефективний обмін інформацією між Держлікслужбою України та іншими органами-членами PIC/S, набуття нових знань і поглиблення розуміння особливостей функціонування інших органів-членів PIC/S і вимог, які вони застосовують при проведенні інспектування виробничих дільниць. У 2016 році членство Державної служби України з лікарських засобів та контролю за наркотиками (Держслужба) в PIC/S як правонаступника Держлікслужби України у зв’язку з проведеною реорганізацією опинилось під загрозою. Перешкода щодо подальшого членства в PIC/S була пов’язана із сплатою щорічного членського внеску, оскільки бюджетним кошторисом на 2016 рік відповідні видатки не були передбачені. Задля врегулювання проблемного питання Європейська Бізнес Асоціація завчасно звернулася до Держслужби, Міністерства охорони здоров’я України та Прем’єр-міністра України. Наразі повідомляємо, що завдяки зусиллям керівництва Держслужби, питання, що має важливе загальнодержавне значення, вирішено. Відповідна інформація опублікована на веб-сайті Держслужби. Асоціація вітає цей крок і сподівається, що членство Держслужби в PIC/S у 2017 році буде заплановане і забезпечене відповідним чином.

Завдяки активній участі з боку Європейської Бізнес Асоціації та зусиллям керівництва Державної служби України з лікарських засобів та контролю за наркотиками ми раді повідомити, що проблема можливої втрати членства Держслужби в міжнародній Системі співробітництва фармацевтичних інспекцій (PIC/S) нині вже неактуальна.

Повноправне членство Держлікслужби України в PIC/S з 1 січня 2011 року, що стало здобутком нашої держави в фармацевтичному секторі, дало можливість інспекторам отримати додаткові інструменти для підтримки своїх знань та обміну досвідом в сфері контролю якості лікарських засобів з експертами інших країн. До переваг членства в PIC/S відносяться також більш ефективний обмін інформацією між Держлікслужбою України та іншими органами-членами PIC/S, набуття нових знань і поглиблення розуміння особливостей функціонування інших органів-членів PIC/S і вимог, які вони застосовують при проведенні інспектування виробничих дільниць.

У 2016 році членство Державної служби України з лікарських засобів та контролю за наркотиками (Держслужба) в PIC/S як правонаступника Держлікслужби України у зв’язку з проведеною реорганізацією опинилось під загрозою. Перешкода щодо подальшого членства в PIC/S була пов’язана із сплатою щорічного членського внеску, оскільки бюджетним кошторисом на 2016 рік відповідні видатки не були передбачені.

Задля врегулювання проблемного питання Європейська Бізнес Асоціація завчасно звернулася до Держслужби, Міністерства охорони здоров’я України та Прем’єр-міністра України.

Наразі повідомляємо, що завдяки зусиллям керівництва Держслужби, питання, що має важливе загальнодержавне значення, вирішено. Відповідна інформація опублікована на веб-сайті Держслужби. Асоціація вітає цей крок і сподівається, що членство Держслужби в PIC/S у 2017 році буде заплановане і забезпечене відповідним чином.

Читайте корисні статті та новини. Поширюйте їх соціальними мережами.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: