fbpx
Розмір літер 1x
Колір сайту
Зображення
Додатково
Міжрядковий інтервал
Міжсимвольний інтервал
Шрифт
Убудовані елементи (відео, карти тощо)
 

Зернові та олійні культури

18/ 10/ 2017
  Аграрна галузь є надзвичайно важливою для економіки України. Саме вона забезпечує постійне наповнення державного бюджету. Дана галузь була чи не єдиною, яка в період економічної кризи не лише не зменшила темпи росту, а й продовжила розвиток та наростила обсяги. На зерновому ринку минулий маркетинговий рік відзначився рекордним показником експорту зернових, що вперше сягнув понад 40 млн тонн. Вже кілька сезонів поспіль відзначається стійка тенденція до нарощування обсягів врожаю та, як результат, збільшення експорту зернових: Україна має надзвичайно великий потенціал аграрної галузі та претендує стати світовим лідером у виробництві зерна. За деякими прогнозами, експорт зернових може скласти 60-70 млн тонн вже в 2020 році. Відповідно, стабільність та прогнозованість експорту зернових є пріоритетом для нашої держави та одним із головних чинників як національної, так і продовольчої безпеки. Ось уже сьомий рік поспіль одним із головних факторів збереження балансу між внутрішнім споживанням зернових та експортними можливостями є Меморандум про взаєморозуміння між Міністерством аграрної політики та продовольства України (Мінагрополітики) і суб’єктами господарювання-експортерами зерна (Меморандум). Цього року Меморандум було підписано 28 липня, що, фактично, ознаменувало початок нового маркетингового року. Однак узгодження експортних показників відбувається пізніше в рамках додатків до Меморандуму. Ми раді повідомити, що Додаток І до Меморандуму з погодженими обсягами експорту пшениці підписано 18 жовтня (з можливістю перегляду обсягів непродовольчої пшениці у січні 2018 року) з такими погодженими показниками: Загальний обсяг пшениці – 16,5 млн т Експорт продовольчої пшениці – 10,7 млн т Експорт непродовольчої пшениці – 5,8 млн т Цей документ має забезпечити передбачуваність та гнучкість ринку у питаннях експорту зернових культур, що є важливими чинниками успішної експортної діяльності. Асоціація хотіла би висловити подяку Мінагрополітики за ефективну співпрацю з провідними гравцями зернового ринку України.

Аграрна галузь є надзвичайно важливою для економіки України. Саме вона забезпечує постійне наповнення державного бюджету.

Дана галузь була чи не єдиною, яка в період економічної кризи не лише не зменшила темпи росту, а й продовжила розвиток та наростила обсяги.

На зерновому ринку минулий маркетинговий рік відзначився рекордним показником експорту зернових, що вперше сягнув понад 40 млн тонн.

Вже кілька сезонів поспіль відзначається стійка тенденція до нарощування обсягів врожаю та, як результат, збільшення експорту зернових:

Україна має надзвичайно великий потенціал аграрної галузі та претендує стати світовим лідером у виробництві зерна.

За деякими прогнозами, експорт зернових може скласти 60-70 млн тонн вже в 2020 році.

Відповідно, стабільність та прогнозованість експорту зернових є пріоритетом для нашої держави та одним із головних чинників як національної, так і продовольчої безпеки.

Ось уже сьомий рік поспіль одним із головних факторів збереження балансу між внутрішнім споживанням зернових та експортними можливостями є Меморандум про взаєморозуміння між Міністерством аграрної політики та продовольства України (Мінагрополітики) і суб’єктами господарювання-експортерами зерна (Меморандум).

Цього року Меморандум було підписано 28 липня, що, фактично, ознаменувало початок нового маркетингового року.

Однак узгодження експортних показників відбувається пізніше в рамках додатків до Меморандуму.

Ми раді повідомити, що Додаток І до Меморандуму з погодженими обсягами експорту пшениці підписано 18 жовтня (з можливістю перегляду обсягів непродовольчої пшениці у січні 2018 року) з такими погодженими показниками:

Загальний обсяг пшениці – 16,5 млн т
Експорт продовольчої пшениці – 10,7 млн т
Експорт непродовольчої пшениці – 5,8 млн т

Цей документ має забезпечити передбачуваність та гнучкість ринку у питаннях експорту зернових культур, що є важливими чинниками успішної експортної діяльності.

Асоціація хотіла би висловити подяку Мінагрополітики за ефективну співпрацю з провідними гравцями зернового ринку України.

Читайте корисні статті та новини. Поширюйте їх соціальними мережами.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: