fbpx
Розмір літер 1x
Колір сайту
Зображення
Додатково
Міжрядковий інтервал
Міжсимвольний інтервал
Шрифт
Убудовані елементи (відео, карти тощо)
 

Охорона здоров’я

22/ 12/ 2011
  19 грудня 2011 року Міністерство економічного розвитку і торгівлі України (надалі – Мінекономрозвитку України) та Міністерство охорони здоровя України (надалі – МОЗ України) затвердили спільні накази стосовно змін до Планів дій із застосування вимог трьох технічних регламентів щодо виробів медичного призначення в Україні. Спільні накази вже були офіційно опубліковані на веб-сайті МОЗ України.  Передумови: Ще у 2008 році були затверджені три Плани дій, які передбачали обовязкове застосування вимог і умов технічних регламентів щодо виробів медичного призначення, починаючи з 2012 року. Проте, жоден з Планів дій не містив механізмів, якими могли б скористатись заявники (компанії-виробники виробів медичного призначення, які постачають їх для обігу на ринку України) для того, щоб мати практичну можливість виконання встановлених вимог. Тому, обовязкове введення в дію трьох технічних регламентів щодо виробів медичного призначення в Україні починаючи з 2012 року містило реальну загрозу імпорту цієї продукції на територію України. . Підкомітет з виробів медичного призначення Комітету з охорони здоровя ЄБА направив низку листів з описом цієї проблеми до МОЗ України, Мінекономрозвитку України та Державної Служби з лікарських засобів України як органу, на якого була офіційно покладена відповідальність за контроль виконання вимог і умов технічних регламентів. 7 листопада 2011 року Правління Комітету з охорони здоровя України ЄБА зустрілось з Міністром охорони здоровя Олександром Аніщенком і високопосадовцями МОЗ України, обговоривши питання загрози блокування імпорту виробів медичного призначення на територію України, починаючи з 1 січня 2012 року, як одне з пріоритетних питань, - за умови, якщо обовязкове застосування технічних регламентів не буде відтерміноване. В результаті проведеної зустрічі, зважаючи на відсутність необхідного офіційно затвердженого механізму, пан Аніщенко зобовязався відкласти обовязкове введення в дію технічних регламентів з виробів медичного призначення на один календарний рік, тобто до початку 2013 року. Ми раді розділити цей успіх з нашими компаніями-членами, які тривалий час очікували на успішне вирішення проблеми виробів медичного призначення в Україні.

19 грудня 2011 року Міністерство економічного розвитку і торгівлі України (надалі – Мінекономрозвитку України) та Міністерство охорони здоров’я України (надалі – МОЗ України) затвердили спільні накази стосовно змін до Планів дій із застосування вимог трьох технічних регламентів щодо виробів медичного призначення в Україні. Спільні накази вже були офіційно опубліковані на веб-сайті МОЗ України. 

Передумови: Ще у 2008 році були затверджені три Плани дій, які передбачали обов’язкове застосування вимог і умов технічних регламентів щодо виробів медичного призначення, починаючи з 2012 року. Проте, жоден з Планів дій не містив механізмів, якими могли б скористатись заявники (компанії-виробники виробів медичного призначення, які постачають їх для обігу на ринку України) для того, щоб мати практичну можливість виконання встановлених вимог. Тому, обов’язкове введення в дію трьох технічних регламентів щодо виробів медичного призначення в Україні починаючи з 2012 року містило реальну загрозу імпорту цієї продукції на територію України. .
Підкомітет з виробів медичного призначення Комітету з охорони здоров’я ЄБА направив низку листів з описом цієї проблеми до МОЗ України, Мінекономрозвитку України та Державної Служби з лікарських засобів України як органу, на якого була офіційно покладена відповідальність за контроль виконання вимог і умов технічних регламентів.

7 листопада 2011 року Правління Комітету з охорони здоров’я України ЄБА зустрілось з Міністром охорони здоров’я Олександром Аніщенком і високопосадовцями МОЗ України, обговоривши питання загрози блокування імпорту виробів медичного призначення на територію України, починаючи з 1 січня 2012 року, як одне з пріоритетних питань, – за умови, якщо обов’язкове застосування технічних регламентів не буде відтерміноване.

В результаті проведеної зустрічі, зважаючи на відсутність необхідного офіційно затвердженого механізму, пан Аніщенко зобов’язався відкласти обов’язкове введення в дію технічних регламентів з виробів медичного призначення на один календарний рік, тобто до початку 2013 року.

Ми раді розділити цей успіх з нашими компаніями-членами, які тривалий час очікували на успішне вирішення проблеми виробів медичного призначення в Україні.

Читайте корисні статті та новини. Поширюйте їх соціальними мережами.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: