fbpx
Розмір літер 1x
Колір сайту
Зображення
Додатково
Міжрядковий інтервал
Міжсимвольний інтервал
Шрифт
Убудовані елементи (відео, карти тощо)
 

Агрохімія

16/ 02/ 2011
  Впродовж 2010 року ЄБА зверталася до Міністерства екології та природних ресурсів України з проханням усунути негативні явища, які мали місце в поточному році в сфері реєстрації засобів захисту рослин (надалі – ЗЗР) та забезпечити дотримання строків державної реєстрації ЗЗР. Завдяки численним зверненням ЄБА, на початку 2011 р. Міністерство екології та природних ресурсів України нарешті забезпечило справедливе відношення до оригінальних пестицидів і агрохімікатів та генериків в процесі державної реєстрації ЗЗР. Історія питання: Впродовж 2010 року деякі засоби захисту рослин, що належали компаніям-виробникам генериків, головним чином, китайського походження, потрапляли до розгляду на засіданнях Науково-експертної ради з питань розроблення пропозицій та рекомендацій про можливість проведення державної реєстрації препаратів (надалі – Рада) при Міністерстві екології та природних ресурсів України з приголомшливою швидкістю, водночас препарати компаній-оригінаторів, які вчасно сплатили внески за державну експертизу та надали всю необхідну документацію, з невідомих причин або взагалі не потрапляли до Переліку препаратів, розглянутих на засіданні Ради, або потрапляли в кількості один з наданих на реєстрацію препаратів компанії-оригінатора. Як неодноразово підкреслювалося ЄБА, на відміну від виробників генеричних продуктів, компанії-оригінатори дотримуються Кодексу поведінки Продовольчої та сільськогосподарської організації ООН (ФАО), тому такі обмеження вважаються абсолютно невиправданими. Іноді реєструвалося 16 засобів захисту рослин однієї компанії-виробника генериків, водночас, більшість компаній-оригінаторів, що стояли в черзі на реєстрацію, взагалі не потрапляли до Протоколу засідання. Крім цього, з незрозумілих причин мало місце недотримання законодавчо визначеного 90-денного терміну процедури реєстрації від надання заявки на реєстрацію до отримання посвідчення про державну реєстрацію засобів захисту рослин. У 2011 році ситуація з державною реєстрацією ЗЗР поліпшилася, законодавчо встановлені строки державної реєстрації дотримуються, оригінальні та генеричні ЗЗР проходять реєстрацію на рівних умовах. Ми раді поділитися цим успіхом з нашими членами, які тривалий час очікували вдосконалення практики державної реєстрації ЗЗР в Україні.

Впродовж 2010 року ЄБА зверталася до Міністерства екології та природних ресурсів України з проханням усунути негативні явища, які мали місце в поточному році в сфері реєстрації засобів захисту рослин (надалі – ЗЗР) та забезпечити дотримання строків державної реєстрації ЗЗР. Завдяки численним зверненням ЄБА, на початку 2011 р. Міністерство екології та природних ресурсів України нарешті забезпечило справедливе відношення до оригінальних пестицидів і агрохімікатів та генериків в процесі державної реєстрації ЗЗР.

Історія питання: Впродовж 2010 року деякі засоби захисту рослин, що належали компаніям-виробникам генериків, головним чином, китайського походження, потрапляли до розгляду на засіданнях Науково-експертної ради з питань розроблення пропозицій та рекомендацій про можливість проведення державної реєстрації препаратів (надалі – Рада) при Міністерстві екології та природних ресурсів України з приголомшливою швидкістю, водночас препарати компаній-оригінаторів, які вчасно сплатили внески за державну експертизу та надали всю необхідну документацію, з невідомих причин або взагалі не потрапляли до Переліку препаратів, розглянутих на засіданні Ради, або потрапляли в кількості один з наданих на реєстрацію препаратів компанії-оригінатора. Як неодноразово підкреслювалося ЄБА, на відміну від виробників генеричних продуктів, компанії-оригінатори дотримуються Кодексу поведінки Продовольчої та сільськогосподарської організації ООН (ФАО), тому такі обмеження вважаються абсолютно невиправданими. Іноді реєструвалося 16 засобів захисту рослин однієї компанії-виробника генериків, водночас, більшість компаній-оригінаторів, що стояли в черзі на реєстрацію, взагалі не потрапляли до Протоколу засідання. Крім цього, з незрозумілих причин мало місце недотримання законодавчо визначеного 90-денного терміну процедури реєстрації від надання заявки на реєстрацію до отримання посвідчення про державну реєстрацію засобів захисту рослин.

У 2011 році ситуація з державною реєстрацією ЗЗР поліпшилася, законодавчо встановлені строки державної реєстрації дотримуються, оригінальні та генеричні ЗЗР проходять реєстрацію на рівних умовах.

Ми раді поділитися цим успіхом з нашими членами, які тривалий час очікували вдосконалення практики державної реєстрації ЗЗР в Україні.

Читайте корисні статті та новини. Поширюйте їх соціальними мережами.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: