fbpx
Розмір літер 1x
Колір сайту
Зображення
Додатково
Міжрядковий інтервал
Міжсимвольний інтервал
Шрифт
Убудовані елементи (відео, карти тощо)
 

Побутова електротехніка

12/ 01/ 2016
  1 січня 2016 року було опубліковано Постанову Кабінету Міністрів України (КМУ) «Про затвердження Технічного регламенту низьковольтного електричного обладнання» №1067 від 16 грудня 2015 року (Постанова КМУ №1067), яка набере чинності 1 липня 2016 року. Відтепер вимоги до електричного обладнання стосовно захисту здоров’я та безпеки людей та їх майна максимально гармонізовані з відповідними вимогами Європейського Союзу (ЄС). Комітет побутової електротехніки Європейської Бізнес Асоціації (Комітет Асоціації) активно співпрацював з Міністерством економічного розвиту і торгівлі України (Мінекономрозвитку) на етапі розроблення проекту Технічного регламенту низьковольтного електричного обладнання (Технічний регламент). Ми вдячні Мінекономрозвитку за врахування пропозицій Комітету Асоціації, в тому числі й щодо мови технічної документації (протоколи випробувань, креслення тощо) та співпраці з органами державного ринкового нагляду в цілому. Асоціація щиро вітає опублікування Постанови КМУ №1067, прийняття якої, на нашу думку, сприятиме підписанню Угоди про оцінку відповідності та прийнятність промислових товарів з ЄС, що стане значним кроком на шляху інтеграції України з внутрішнім ринком ЄС та дозволить визнавати в Україні маркування європейським знаком відповідності СЕ. Ми вдячні всім відповідним державним органам за конструктивну співпрацю та членам Асоціації, хто долучився та підтримував наші зусилля у цьому напрямку! Юридична довідка: Наразі в Україні діє Технічний регламент низьковольтного електричного обладнання, затверджений Постановою КМУ №1149 від 29 жовтня 2009 року, що був розроблений з урахуванням Директиви 2006/95/ЄС Європейського Парламенту та Ради від 12 грудня 2006 року про гармонізацію законодавства держав-членів стосовно електричного обладнання, призначеного для використання в певних межах напруги. У той же час, в 2014 році в ЄС була прийнята нова Директива 2014/35/ЄС Європейського Парламенту та Ради від 26 лютого 2014 року про гармонізацію законодавства держав-членів стосовно надання на ринку електричного обладнання, призначеного для використання в певних межах напруги (вступає в силу з 20 квітня 2016 року). Технічний регламент, затверджений Постановою КМУ №1067, був розроблений на основі Директиви 2014/35/ЄС.

1 січня 2016 року було опубліковано Постанову Кабінету Міністрів України (КМУ) «Про затвердження Технічного регламенту низьковольтного електричного обладнання» №1067 від 16 грудня 2015 року (Постанова КМУ №1067), яка набере чинності 1 липня 2016 року.

Відтепер вимоги до електричного обладнання стосовно захисту здоров’я та безпеки людей та їх майна максимально гармонізовані з відповідними вимогами Європейського Союзу (ЄС).

Комітет побутової електротехніки Європейської Бізнес Асоціації (Комітет Асоціації) активно співпрацював з Міністерством економічного розвиту і торгівлі України (Мінекономрозвитку) на етапі розроблення проекту Технічного регламенту низьковольтного електричного обладнання (Технічний регламент). Ми вдячні Мінекономрозвитку за врахування пропозицій Комітету Асоціації, в тому числі й щодо мови технічної документації (протоколи випробувань, креслення тощо) та співпраці з органами державного ринкового нагляду в цілому.

Асоціація щиро вітає опублікування Постанови КМУ №1067, прийняття якої, на нашу думку, сприятиме підписанню Угоди про оцінку відповідності та прийнятність промислових товарів з ЄС, що стане значним кроком на шляху інтеграції України з внутрішнім ринком ЄС та дозволить визнавати в Україні маркування європейським знаком відповідності СЕ.

Ми вдячні всім відповідним державним органам за конструктивну співпрацю та членам Асоціації, хто долучився та підтримував наші зусилля у цьому напрямку!

Юридична довідка:

Наразі в Україні діє Технічний регламент низьковольтного електричного обладнання, затверджений Постановою КМУ №1149 від 29 жовтня 2009 року, що був розроблений з урахуванням Директиви 2006/95/ЄС Європейського Парламенту та Ради від 12 грудня 2006 року про гармонізацію законодавства держав-членів стосовно електричного обладнання, призначеного для використання в певних межах напруги.

У той же час, в 2014 році в ЄС була прийнята нова Директива 2014/35/ЄС Європейського Парламенту та Ради від 26 лютого 2014 року про гармонізацію законодавства держав-членів стосовно надання на ринку електричного обладнання, призначеного для використання в певних межах напруги (вступає в силу з 20 квітня 2016 року). Технічний регламент, затверджений Постановою КМУ №1067, був розроблений на основі Директиви 2014/35/ЄС.

Читайте корисні статті та новини. Поширюйте їх соціальними мережами.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: