fbpx
Розмір літер 1x
Колір сайту
Зображення
Додатково
Міжрядковий інтервал
Міжсимвольний інтервал
Шрифт
Убудовані елементи (відео, карти тощо)
 

Зернові та олійні культури

05/ 08/ 2015
  Експорт зерна спрощено Експорт аграрної продукції є ключовим стратегічним напрямком для економіки. У 2015 році Україна експортувала 35 мільйонів тон зернових, втричі більше, ніж, наприклад, у 2011! Експортний потенціал країни набагато більший. Реалізувати його на 100% заважали бюрократичні перепони, з якими стикалися зернотрейдери – це і застарілі правила оформлення карантинних та фітосанітарних сертифікатів, і нестача інформації про фітосанітарні правила в інших країнах. Комітет зернових та олійних культур Європейської Бізнес Асоціації неодноразово наголошував на необхідності перегляду цих застарілих норм та правил. І от нарешті, 15 липня було ухвалено законопроект, який суттєво спрощує життя експортерам зерна. Так, відтепер зернотрейдери зможуть: отримувати карантинні та фітосанітарні сертифікати за лише 24 години після завантаження транспортного засобу зерном. Простою завантаженого транспорту та екстра-витрат не буде. мати доступ до публічної інформації про правила оформлення документів для ввезення зерна в інші країни. мати окремі переліки та режими для ввезення в Україну, переміщення в середині країни, та при експорті зернових та олійних культур. мати втричі менше адміністративного навантаження та знизити витрати на 1 млрд. грн. Юридична довідка: 15 липня цього року Верховна Рада України (ВРУ) ухвалила проект Закону Про внесення змін до Закону України «Про карантин рослин» щодо зменшення адміністративного навантаження №2655 від 17 квітня 2015 року (Закон), яким суттєво спрощується перевезення та експорт зерна. Європейська Бізнес Асоціація вітає ці нововведення, як такі, які стануть значним кроком вперед до дерегуляції, лібералізації умов ведення бізнесу, підвищення інвестиційної привабливості аграрного сектору та приведення законодавства України про карантин рослин у відповідність до європейських норм. Асоціація хоче висловити свою щиру подяку депутатам-ініціаторам та усім компаніям-членам Асоціації, які брали активну участь у розробці та реалізації цієї ініціативи, а також поділитися з Вами цим успіхом.

Експорт зерна спрощено

Експорт аграрної продукції є ключовим стратегічним напрямком для економіки. У 2015 році Україна експортувала 35 мільйонів тон зернових, втричі більше, ніж, наприклад, у 2011!

Експортний потенціал країни набагато більший. Реалізувати його на 100% заважали бюрократичні перепони, з якими стикалися зернотрейдери – це і застарілі правила оформлення карантинних та фітосанітарних сертифікатів, і нестача інформації про фітосанітарні правила в інших країнах.

Комітет зернових та олійних культур Європейської Бізнес Асоціації неодноразово наголошував на необхідності перегляду цих застарілих норм та правил. І от нарешті, 15 липня було ухвалено законопроект, який суттєво спрощує життя експортерам зерна.

Так, відтепер зернотрейдери зможуть:

  • отримувати карантинні та фітосанітарні сертифікати за лише 24 години після завантаження транспортного засобу зерном. Простою завантаженого транспорту та екстра-витрат не буде.
  • мати доступ до публічної інформації про правила оформлення документів для ввезення зерна в інші країни.
  • мати окремі переліки та режими для ввезення в Україну, переміщення в середині країни, та при експорті зернових та олійних культур.
  • мати втричі менше адміністративного навантаження та знизити витрати на 1 млрд. грн.

Юридична довідка:

15 липня цього року Верховна Рада України (ВРУ) ухвалила проект Закону “Про внесення змін до Закону України «Про карантин рослин» щодо зменшення адміністративного навантаження” №2655 від 17 квітня 2015 року (Закон), яким суттєво спрощується перевезення та експорт зерна.

Європейська Бізнес Асоціація вітає ці нововведення, як такі, які стануть значним кроком вперед до дерегуляції, лібералізації умов ведення бізнесу, підвищення інвестиційної привабливості аграрного сектору та приведення законодавства України про карантин рослин у відповідність до європейських норм.

Асоціація хоче висловити свою щиру подяку депутатам-ініціаторам та усім компаніям-членам Асоціації, які брали активну участь у розробці та реалізації цієї ініціативи, а також поділитися з Вами цим успіхом.

Читайте корисні статті та новини. Поширюйте їх соціальними мережами.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: