fbpx
Розмір літер 1x
Колір сайту
Зображення
Додатково
Міжрядковий інтервал
Міжсимвольний інтервал
Шрифт
Убудовані елементи (відео, карти тощо)
 

Роздрібна торгівля, Побутова електротехніка

27/ 02/ 2014
  27 лютого 2014 року було відкликано проект Закону «Про внесення змін до Закону України «Про державний ринковий нагляд і контроль нехарчової продукції» щодо вдосконалення системи» №3852 від 8 січня 2014 року (надалі – Проект). Проектом, зокрема, передбачалось встановлення відповідальності суб’єктів господарювання за «створення перешкод шляхом недопущення до проведення перевірок характеристик продукції та невиконання вставлених цим Законом вимог посадових осіб, які здійснюють державний ринковий нагляд …». Довідкова інформація:На думку компаній-членів Асоціації, надання представникам органів державного ринкового нагляду додаткових можливостей щодо притягнення суб’єктів господарювання до відповідальності, як це пропонувалось Проектом, може призвести до зловживань (наприклад, через неправомірне накладання штрафних санкцій) та додаткового тиску на законослухняні компанії, що, у свою чергу, погіршить умови ведення господарської діяльності в нашій країні. Коли Проект було розроблено Міністерством економічного розвитку і торгівлі України, Асоціація зверталась з листом щодо недоцільності його прийняття. Разом з тим, Проект було все одно зареєстровано у Верховній Раді України. У численних зверненнях Асоціація неодноразово підкреслювала доцільність збалансованого підходу до відповідальності інспекторів і суб’єктів господарювання. Ми також звернулись до Верховної Ради України щодо необхідності відкликання даного Проекту як такого, що перешкоджатиме веденню бізнесу в Україні. Ми дякуємо всім членам Асоціації, які підтримували наші зусилля, направлені на вирішення даного питання. У той же час Асоціація продовжить роботу, спрямовану на створення сприятливого бізнес-клімату в Україні.

27 лютого 2014 року було відкликано проект Закону «Про внесення змін до Закону України «Про державний ринковий нагляд і контроль нехарчової продукції» щодо вдосконалення системи» №3852 від 8 січня 2014 року (надалі – Проект). Проектом, зокрема, передбачалось встановлення відповідальності суб’єктів господарювання за «створення перешкод шляхом недопущення до проведення перевірок характеристик продукції та невиконання вставлених цим Законом вимог посадових осіб, які здійснюють державний ринковий нагляд …».

Довідкова інформація:На думку компаній-членів Асоціації, надання представникам органів державного ринкового нагляду додаткових можливостей щодо притягнення суб’єктів господарювання до відповідальності, як це пропонувалось Проектом, може призвести до зловживань (наприклад, через неправомірне накладання штрафних санкцій) та додаткового тиску на законослухняні компанії, що, у свою чергу, погіршить умови ведення господарської діяльності в нашій країні. Коли Проект було розроблено Міністерством економічного розвитку і торгівлі України, Асоціація зверталась з листом щодо недоцільності його прийняття. Разом з тим, Проект було все одно зареєстровано у Верховній Раді України. У численних зверненнях Асоціація неодноразово підкреслювала доцільність збалансованого підходу до відповідальності інспекторів і суб’єктів господарювання. Ми також звернулись до Верховної Ради України щодо необхідності відкликання даного Проекту як такого, що перешкоджатиме веденню бізнесу в Україні.

Ми дякуємо всім членам Асоціації, які підтримували наші зусилля, направлені на вирішення даного питання. У той же час Асоціація продовжить роботу, спрямовану на створення сприятливого бізнес-клімату в Україні.

Читайте корисні статті та новини. Поширюйте їх соціальними мережами.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: