fbpx
Розмір літер 1x
Колір сайту
Зображення
Додатково
Міжрядковий інтервал
Міжсимвольний інтервал
Шрифт
Убудовані елементи (відео, карти тощо)
 

Зернові та олійні культури

20/ 11/ 2013
  Завдяки зусиллям Європейської Бізнес Асоціації, 20 листопада 2013 року Верховна Рада України відхилила Проект Закону «Про внесення змін до Закону України «Про ставки вивізного (експортного) мита на насіння деяких видів олійних культур» щодо скасування вивізного (експортного) мита на насіння соняшнику №2692 від 2 квітня 2013 року Історія питання: 2 квітня 2013 у Верховній Раді України було зареєстровано Проект Закону «Про внесення змін до Закону України «Про ставки вивізного (експортного) мита на насіння деяких видів олійних культур». Цей Проект Закону мав за мету скасувати 10% експортне мито на насіння соняшнику. На сьогодні ключовим чинником балансу масложирової промисловості є десятивідсоткове експортне мито на насіння соняшника, яке суттєво регулює експорт сировини. Проте навіть за наявності десятивідсоткового експортного мита певна кількість насіння (5-10%) вивозиться. Це, з одного боку, створює певний дефіцит сировини і призводить до простоїв переробних підприємств під кінець сезону, а, з другого боку, забезпечує конкуренцію і максимально високу ціну, яку отримує виробник. Унікальна роль української соняшникової олії для підтримання балансу на світовому ринку примусила ЄС погодитися на збереження десятивідсоткової націнки на експортоване насіння соняшнику у переговорах щодо укладання угоди про зону вільної торгівлі між Україною та ЄС. За такої ситуації на міжнародних ринках в разі скасування Україною десятивідсоткового експортного мита український соняшник буде вивезено як сировину, а масложирова галузь загине. Завдяки зусиллям Комітету зернових та олійних культур Європейської Бізнес Асоціації, 21 листопада 2013 року Верховна Рада України відхилила ПроектЗакону «Про внесення змін до Закону України «Про ставки вивізного (експортного) мита на насіння деяких видів олійних культур»як такий, що суперечить економічним інтересам держави. Цей визначний успіх, досягнутий завдяки співпраці Уряду України, Парламенту та представників зернової галузі та галузі олійних культур, сприятиме подальшій дерегуляції та, відповідно, безперервному розвитку й процвітанню сільського господарства України в цілому. Європейська Бізнес Асоціація хоче висловити свою щиру подяку Комітету Верховної Ради України з аграрної політики та земельних відносин, Народним Депутатам, які підтримали цю важливу ініціативу, а також поділитися цим прогресом з членами Асоціації.

Завдяки зусиллям Європейської Бізнес Асоціації, 20 листопада 2013 року Верховна Рада України відхилила Проект Закону «Про внесення змін до Закону України «Про ставки вивізного (експортного) мита на насіння деяких видів олійних культур» щодо скасування вивізного (експортного) мита на насіння соняшнику №2692 від 2 квітня 2013 року

Історія питання: 2 квітня 2013 у Верховній Раді України було зареєстровано Проект Закону «Про внесення змін до Закону України «Про ставки вивізного (експортного) мита на насіння деяких видів олійних культур». Цей Проект Закону мав за мету скасувати 10% експортне мито на насіння соняшнику.

На сьогодні ключовим чинником балансу масложирової промисловості є десятивідсоткове експортне мито на насіння соняшника, яке суттєво регулює експорт сировини. Проте навіть за наявності десятивідсоткового експортного мита певна кількість насіння (5-10%) вивозиться. Це, з одного боку, створює певний дефіцит сировини і призводить до простоїв переробних підприємств під кінець сезону, а, з другого боку, забезпечує конкуренцію і максимально високу ціну, яку отримує виробник. Унікальна роль української соняшникової олії для підтримання балансу на світовому ринку примусила ЄС погодитися на збереження десятивідсоткової націнки на експортоване насіння соняшнику у переговорах щодо укладання угоди про зону вільної торгівлі між Україною та ЄС.

За такої ситуації на міжнародних ринках в разі скасування Україною десятивідсоткового експортного мита український соняшник буде вивезено як сировину, а масложирова галузь загине.

Завдяки зусиллям Комітету зернових та олійних культур Європейської Бізнес Асоціації, 21 листопада 2013 року Верховна Рада України відхилила ПроектЗакону «Про внесення змін до Закону України «Про ставки вивізного (експортного) мита на насіння деяких видів олійних культур»як такий, що суперечить економічним інтересам держави.

Цей визначний успіх, досягнутий завдяки співпраці Уряду України, Парламенту та представників зернової галузі та галузі олійних культур, сприятиме подальшій дерегуляції та, відповідно, безперервному розвитку й процвітанню сільського господарства України в цілому.

Європейська Бізнес Асоціація хоче висловити свою щиру подяку Комітету Верховної Ради України з аграрної політики та земельних відносин, Народним Депутатам, які підтримали цю важливу ініціативу, а також поділитися цим прогресом з членами Асоціації.

Читайте корисні статті та новини. Поширюйте їх соціальними мережами.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: