fbpx
Розмір літер 1x
Колір сайту
Зображення
Додатково
Міжрядковий інтервал
Міжсимвольний інтервал
Шрифт
Убудовані елементи (відео, карти тощо)
 

Побутова електротехніка

26/ 04/ 2013
  Проект Закону “Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо врегулювання питань авторського права і суміжних прав” від 12 грудня 2012 року № 0902 (надалі – законопроект № 0902) був відхилений та знятий з розгляду Верховної Ради України. 2 квітня 2013 року Парламент України прийняв Постанову “Про порядок денний другої сесії Верховної Ради України сьомого скликання” № 2175 Д, яка не включила законопроект № 0902 до порядку денного. Передумови: 1 лютого 2011 року Верховна Рада України ухвалила в першому читанні проект Закону України  “Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо врегулювання питань авторського права і суміжних прав” від 15 червня 2010 року № 6523 (надалі – законопроект № 6523). Комітет Асоціації з питань побутової електротехніки (надалі – Комітет) активно виступив проти деяких його положень, а саме змін, які пропонувалось внести до Закону України “Про авторське право і суміжні права” від 23 грудня 1993 року № 3792-XII. В першу чергу, йшлося про положення, яке передбачало отримання спеціальної довідки до митного оформлення продукції, оскільки така норма створила б додаткові нетарифні бар’єри для міжнародної торгівлі та призвела б до значних затримок постачання товарів побутової електроніки на український ринок. Таким чином, Комітет, починаючи з 2011 року, активно відстоював ідею перегляду законопроекту № 6523. Асоціація організувала ряд зустрічей з представниками різних органів державної влади, підготувала величезну кількість листів та відстоювала позицію Комітету на всіх можливих рівнях. Завдяки спільним зусиллям законопроект № 6523 не був винесений на друге читання у Верховній Раді шостого скликання, а 2 квітня 2013 року був відхилений та знятий з розгляду Верховної Ради сьомого скликання (законопроект № 6523 12 грудня 2013 року був перереєстрований як законопроект № 0902). Ми дякуємо всім членам Асоціації, які підтримували наші зусилля, направлені на вирішення даного актуального питання. Асоціація продовжить слідкувати за розробленням законодавчих ініціатив у сфері питань авторського права з метою захисту законних інтересів своїх членів та розбудови ефективної системи захисту прав інтелектуальної власності в Україні.



Проект Закону “Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо врегулювання питань авторського права і суміжних прав” від 12 грудня 2012 року № 0902 (надалі – законопроект № 0902) був відхилений та знятий з розгляду Верховної Ради України. 2 квітня 2013 року Парламент України прийняв Постанову “Про порядок денний другої сесії Верховної Ради України сьомого скликання” № 2175 Д, яка не включила законопроект № 0902 до порядку денного.


Передумови: 1 лютого 2011 року Верховна Рада України ухвалила в першому читанні проект Закону України  “Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо врегулювання питань авторського права і суміжних прав” від 15 червня 2010 року № 6523 (надалі – законопроект № 6523). Комітет Асоціації з питань побутової електротехніки (надалі – Комітет) активно виступив проти деяких його положень, а саме змін, які пропонувалось внести до Закону України “Про авторське право і суміжні права” від 23 грудня 1993 року № 3792-XII. В першу чергу, йшлося про положення, яке передбачало отримання спеціальної довідки до митного оформлення продукції, оскільки така норма створила б додаткові нетарифні бар’єри для міжнародної торгівлі та призвела б до значних затримок постачання товарів побутової електроніки на український ринок.


Таким чином, Комітет, починаючи з 2011 року, активно відстоював ідею перегляду законопроекту № 6523. Асоціація організувала ряд зустрічей з представниками різних органів державної влади, підготувала величезну кількість листів та відстоювала позицію Комітету на всіх можливих рівнях. Завдяки спільним зусиллям законопроект № 6523 не був винесений на друге читання у Верховній Раді шостого скликання, а 2 квітня 2013 року був відхилений та знятий з розгляду Верховної Ради сьомого скликання (законопроект № 6523 12 грудня 2013 року був перереєстрований як законопроект № 0902).


Ми дякуємо всім членам Асоціації, які підтримували наші зусилля, направлені на вирішення даного актуального питання. Асоціація продовжить слідкувати за розробленням законодавчих ініціатив у сфері питань авторського права з метою захисту законних інтересів своїх членів та розбудови ефективної системи захисту прав інтелектуальної власності в Україні.

Читайте корисні статті та новини. Поширюйте їх соціальними мережами.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: