fbpx
Розмір літер 1x
Колір сайту
Зображення
Додатково
Міжрядковий інтервал
Міжсимвольний інтервал
Шрифт
Убудовані елементи (відео, карти тощо)
 

Роздрібна торгівля

16/ 04/ 2013
  Міністерство економічно розвитку і торгівлі (далі – Міністерство) врахувало пропозиції Асоціації при доопрацюванні проекту Постанови Кабінету Міністрів України «Про внесення змін до Порядку провадження торговельної діяльності та правил торговельного обслуговування на ринку споживчих товарів» (далі – Проект), який було прийнято 4 березня 2013 року. Довідкова інформація: 20 лютого 2013 року Міністерство опублікувало першу редакцію Проекту, яким передбачалось, що суб’єкт господарювання може маркувати товар разом  з державною мовою ще й регіональною чи іншою мовою. Разом з тим, згідно положень Проекту, це питання мало бути врегульоване в пункті, який стосується заборони продажу товару без відповідного маркування. Асоціація направила лист до Міністерства і до Кабінету Міністрів України, вказуючи на те, що включення такої можливості до пункту, в якому йдеться про заборону продажу, може призвести до неоднозначного трактування цієї норми. Йшлося про те, що суб’єкти господарювання фактично були б зобов’язані маркувати товар регіональними мовами. Міністерство взяло до уваги наші пропозиції і поточна оновлена редакція Проекту вже передбачає окремим пунктом, що суб’єкт господарювання на свій вибір і за бажанням має право маркувати продукцію регіональною мовою. Ми дякуємо Міністерству за врахування наших пропозицій!

Міністерство економічно розвитку і торгівлі (далі – Міністерство) врахувало пропозиції Асоціації при доопрацюванні проекту Постанови Кабінету Міністрів України «Про внесення змін до Порядку провадження торговельної діяльності та правил торговельного обслуговування на ринку споживчих товарів» (далі – Проект), який було прийнято 4 березня 2013 року.

Довідкова інформація: 20 лютого 2013 року Міністерство опублікувало першу редакцію Проекту, яким передбачалось, що суб’єкт господарювання може маркувати товар разом  з державною мовою ще й регіональною чи іншою мовою. Разом з тим, згідно положень Проекту, це питання мало бути врегульоване в пункті, який стосується заборони продажу товару без відповідного маркування.

Асоціація направила лист до Міністерства і до Кабінету Міністрів України, вказуючи на те, що включення такої можливості до пункту, в якому йдеться про заборону продажу, може призвести до неоднозначного трактування цієї норми. Йшлося про те, що суб’єкти господарювання фактично були б зобов’язані маркувати товар регіональними мовами.

Міністерство взяло до уваги наші пропозиції і поточна оновлена редакція Проекту вже передбачає окремим пунктом, що суб’єкт господарювання на свій вибір і за бажанням має право маркувати продукцію регіональною мовою.

Ми дякуємо Міністерству за врахування наших пропозицій!

Читайте корисні статті та новини. Поширюйте їх соціальними мережами.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: