fbpx
Розмір літер 1x
Колір сайту
Зображення
Додатково
Міжрядковий інтервал
Міжсимвольний інтервал
Шрифт
Убудовані елементи (відео, карти тощо)
 

Електронні платежі

14/ 01/ 2013
  28 грудня 2012 року Президент підписав Закон «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо подальшого удосконалення адміністрування податків і зборів» № 5519-VI (далі – Закон). Закон передбачає, що органи державної податкової служби мають право здійснювати контроль за забезпеченням субєктів господарювання можливістю розрахунків за товари (послуги) з  використанням електронних  платіжних  засобів. Також, Законом передбачено, що операції з надання послуг платіжних організацій платіжних систем не є об’єктом оподаткування. Відомо, що механізм для оплати за товари і послуги  електронними засобами (картками тощо) не забезпечений на достатньому рівні в Україні. Чинне законодавство у цій сфері не виконується (зокрема, Постанова Кабінету Міністрів України № 878 від 29 вересня 2010 року щодо обов’язковості встановлення POS-терміналів). Комітет з електронних платежів Європейської Бізнес Асоціації завжди підкреслював, що доступність для споживачів такого механізму оплати, як безготівкові розрахунки, неминуче призведе до їх стрімкого розвитку і стимулюватиме детінізацію української економіки. У листах до Міністерства фінансів, Міністерства економічного розвитку та торгівлі, НБУ Комітет з електронних платежів підкреслював необхідність контролю за доступом споживачів до технічного обладнання для здійснення безготівкових розрахунків у точках продажу товарів та послуг.  Прийнятим Законом передбачено право податкових органів на контроль за дотриманням відповідних положень чинного законодавства України. Важливим кроком є також чітке зазначення у Податковому Кодексі того, що  операції з надання послуг платіжних організацій платіжних систем не є об’єктом оподаткування. Це питання також обговорювалось в рамках Комітету з електронних платежів Асоціації та озвучувалось в листах і під час зустрічей.

28 грудня 2012 року Президент підписав Закон «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо подальшого удосконалення адміністрування податків і зборів» № 5519-VI (далі – Закон). Закон передбачає, що органи державної податкової служби мають право здійснювати контроль за забезпеченням суб’єктів господарювання можливістю розрахунків за товари (послуги) з  використанням електронних  платіжних  засобів. Також, Законом передбачено, що операції з надання послуг платіжних організацій платіжних систем не є об’єктом оподаткування.

Відомо, що механізм для оплати за товари і послуги  електронними засобами (картками тощо) не забезпечений на достатньому рівні в Україні. Чинне законодавство у цій сфері не виконується (зокрема, Постанова Кабінету Міністрів України № 878 від 29 вересня 2010 року щодо обов’язковості встановлення POS-терміналів).

Комітет з електронних платежів Європейської Бізнес Асоціації завжди підкреслював, що доступність для споживачів такого механізму оплати, як безготівкові розрахунки, неминуче призведе до їх стрімкого розвитку і стимулюватиме детінізацію української економіки. У листах до Міністерства фінансів, Міністерства економічного розвитку та торгівлі, НБУ Комітет з електронних платежів підкреслював необхідність контролю за доступом споживачів до технічного обладнання для здійснення безготівкових розрахунків у точках продажу товарів та послуг.  Прийнятим Законом передбачено право податкових органів на контроль за дотриманням відповідних положень чинного законодавства України.

Важливим кроком є також чітке зазначення у Податковому Кодексі того, що  операції з надання послуг платіжних організацій платіжних систем не є об’єктом оподаткування. Це питання також обговорювалось в рамках Комітету з електронних платежів Асоціації та озвучувалось в листах і під час зустрічей.

Читайте корисні статті та новини. Поширюйте їх соціальними мережами.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: