fbpx
Розмір літер 1x
Колір сайту
Зображення
Додатково
Міжрядковий інтервал
Міжсимвольний інтервал
Шрифт
Убудовані елементи (відео, карти тощо)
 

Митні питання

27/ 04/ 2012
  21 квітня 2012 року в офіційному виданні Верховної Ради України «Голос України» була опублікована нова редакція Митного Кодексу. З 1 червня 2012 року, коли нова версія Митного кодексу («кодекс») набере чинності, представники бізнесу матимуть можливість проходити процедуру митного оформлення в будь-якій митниці, незалежно від місця реєстрації юридичної особи. Серед прогресивних та позитивних нововведень, новий Кодекс надає право проходження митного оформлення на будь-якому з митних постів України. Це означає, що філії, дочірні компанії або незалежні підрозділи юридичних осіб мають право декларувати товари на будь-якій митниці, не беручи до уваги місце реєстрації головного офісу. До моменту прийняття нового Митного кодексу юридичні особи повинні були отримувати так звані «листи-підтвердження» для успішного проходження митного контролю поза межами місця реєстрації. Ситуація погіршувалася наявністю певних зловживань, зокрема, з боку окремих митних службовців, а також їх небажанням перерозподіляти або втрачати грошові потоки. Асоціація перманентно наполягала на необхідності скасування такої обтяжливої вимоги, а також на приведенні митного законодавства України у відповідність до стандартів ЄС. Загалом, нова редакція Митного кодексу є дуже вагомим кроком на шляху до встановлення нового якісно вищого рівня та підходу до механізму митного оформлення. Між іншим, новий Митний кодекс уніфікував та обєднав окремі нормативні документи у сфері митного оформлення. Однак, деякі аспекти митних процедур все ще потребують перегляду, тому Асоціація буде продовжувати відстоювати питання щодо механізму визначення роялті у складі митної вартості товарів, митних процедур під час операцій з давальницькою сировиною на території України, тощо. Ми хотіли би висловити подяку всім членам Асоціації, які приймали активну участь у розробці пропозицій щодо вдосконалення митного законодавства. Слід відмітити, що наразі, все ще залишається значний шлях для подальшого вдосконалення норм у цій сфері, саме тому ми будемо продовжувати вживати усіх необхідних заходів для спрощення митних процедур в Україні.

21 квітня 2012 року в офіційному виданні Верховної Ради України «Голос України» була опублікована нова редакція Митного Кодексу. З 1 червня 2012 року, коли нова версія Митного кодексу («кодекс») набере чинності, представники бізнесу матимуть можливість проходити процедуру митного оформлення в будь-якій митниці, незалежно від місця реєстрації юридичної особи.

Серед прогресивних та позитивних нововведень, новий Кодекс надає право проходження митного оформлення на будь-якому з митних постів України. Це означає, що філії, дочірні компанії або незалежні підрозділи юридичних осіб мають право декларувати товари на будь-якій митниці, не беручи до уваги місце реєстрації головного офісу.

До моменту прийняття нового Митного кодексу юридичні особи повинні були отримувати так звані «листи-підтвердження» для успішного проходження митного контролю поза межами місця реєстрації. Ситуація погіршувалася наявністю певних зловживань, зокрема, з боку окремих митних службовців, а також їх небажанням перерозподіляти або втрачати грошові потоки. Асоціація перманентно наполягала на необхідності скасування такої обтяжливої вимоги, а також на приведенні митного законодавства України у відповідність до стандартів ЄС.

Загалом, нова редакція Митного кодексу є дуже вагомим кроком на шляху до встановлення нового якісно вищого рівня та підходу до механізму митного оформлення. Між іншим, новий Митний кодекс уніфікував та об’єднав окремі нормативні документи у сфері митного оформлення. Однак, деякі аспекти митних процедур все ще потребують перегляду, тому Асоціація буде продовжувати відстоювати питання щодо механізму визначення роялті у складі митної вартості товарів, митних процедур під час операцій з давальницькою сировиною на території України, тощо.

Ми хотіли би висловити подяку всім членам Асоціації, які приймали активну участь у розробці пропозицій щодо вдосконалення митного законодавства. Слід відмітити, що наразі, все ще залишається значний шлях для подальшого вдосконалення норм у цій сфері, саме тому ми будемо продовжувати вживати усіх необхідних заходів для спрощення митних процедур в Україні.

Читайте корисні статті та новини. Поширюйте їх соціальними мережами.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: