fbpx
Розмір літер 1x
Колір сайту
Зображення
Додатково
Міжрядковий інтервал
Міжсимвольний інтервал
Шрифт
Убудовані елементи (відео, карти тощо)
 

Митні питання, Побутова електротехніка

17/ 01/ 2011
  У відповідь на запит Асоціації Державною митною службою було надіслано усім її регіональним відділенням офіційне розяснення, яке підтверджує, що не має потреби в будь-яких додаткових дозволах Служби безпеки України (далі – СБУ) для митного оформлення побутової електроніки. В середині грудня 2010 року ми оголосили про прогрес у відношенні питання, піднятого Комітетом виробників побутової електротехніки ЄБА щодо труднощів, з якими стикаються компанії-члени Комітету під час митного оформлення побутової електроніки. Зокрема, ми отримали офіційний лист з СБУ, який пояснював, що жодних додаткових дозволів не потрібно для імпорту побутової електроніки. Також СБУ проінформувала ЄБA, що додаткове офіційне розяснення буде направлено до Державної митної служби з тим, щоб внутрішнє розпорядження ДМСУ було поширено серед регіональних митниць. Однак на практиці без офіційного розпорядження центрального апарату Державної митної служби, регіональні митні органи все ще вимагали від імпортерів побутової електроніки (коди УКТЗЕД якої перераховані в Наказі СБУ № 558) надавати дозвіл СБУ, який підтверджує, що їх продукція не розглядається в якості засобів негласного отримання інформації. Тепер ми раді почати новий рік з добрих новин - Державна митна служба України, нарешті, поширила лист № 11/3-10.18/17373-ЕП від 30 грудня 2010 року, що підтверджує вищезазначений висновок Служби безпеки України. Ми хотіли б подякувати членам ЄБA, хто підняв це питання і підтримував нас під час нашого діалогу з владою. У випадку, якщо Ваша компанія стикається з проблемою, коли митні органи неналежно застосовують вищевказаний лист, будь-ласка, повідомте нас, і ми проінформуємо центральний офіс Державної митної служби, про що вже було домовлено.

У відповідь на запит Асоціації Державною митною службою було надіслано усім її регіональним відділенням офіційне роз’яснення, яке підтверджує, що не має потреби в будь-яких додаткових дозволах Служби безпеки України (далі – СБУ) для митного оформлення побутової електроніки.

В середині грудня 2010 року ми оголосили про прогрес у відношенні питання, піднятого Комітетом виробників побутової електротехніки ЄБА щодо труднощів, з якими стикаються компанії-члени Комітету під час митного оформлення побутової електроніки. Зокрема, ми отримали офіційний лист з СБУ, який пояснював, що жодних додаткових дозволів не потрібно для імпорту побутової електроніки. Також СБУ проінформувала ЄБA, що додаткове офіційне роз’яснення буде направлено до Державної митної служби з тим, щоб внутрішнє розпорядження ДМСУ було поширено серед регіональних митниць. Однак на практиці без офіційного розпорядження центрального апарату Державної митної служби, регіональні митні органи все ще вимагали від імпортерів побутової електроніки (коди УКТЗЕД якої перераховані в Наказі СБУ № 558) надавати дозвіл СБУ, який підтверджує, що їх продукція не розглядається в якості засобів негласного отримання інформації.

Тепер ми раді почати новий рік з добрих новин – Державна митна служба України, нарешті, поширила лист № 11/3-10.18/17373-ЕП від 30 грудня 2010 року, що підтверджує вищезазначений висновок Служби безпеки України.

Ми хотіли б подякувати членам ЄБA, хто підняв це питання і підтримував нас під час нашого діалогу з владою. У випадку, якщо Ваша компанія стикається з проблемою, коли митні органи неналежно застосовують вищевказаний лист, будь-ласка, повідомте нас, і ми проінформуємо центральний офіс Державної митної служби, про що вже було домовлено.

Читайте корисні статті та новини. Поширюйте їх соціальними мережами.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: