fbpx
Розмір літер 1x
Колір сайту
Зображення
Додатково
Міжрядковий інтервал
Міжсимвольний інтервал
Шрифт
Убудовані елементи (відео, карти тощо)
 

HR

23/ 12/ 2011
  25 грудня 2011 року набирає чинності Закон України «Про правовий статус іноземців та осіб без громадянства» № 3773-17 від 22 вересня 2011 року. Європейська Бізнес Асоціація довгий час відстоювала захист прав членів сімей працівників-мігрантів та особливо пролонгацію їх перебування на території України. Причиною цього є той факт, що така категорія іноземців, як «члени сімей трудящих-мігрантів» яка передбачена Європейською конвенцією «Про правовий статус трудящих-мігрантів» від 24 листопада 1977 року, не конкретизується в жодному нормативно-правовому акті України, який регулює процедуру вїзду та перебування іноземців на території України. Закон № 3773-17 містить нормативне визначення категорії «членів сімей трудящих-мігрантів» та передбачає можливість подовження їхнього перебування на території України. Зокрема, цей документ встановлює нові правила одержання дозволів на тимчасове проживання в Україні для членів сімей трудящих-мігрантів. А саме, пункти 4-12 статті 4 передбачають, що іноземці та особи без громадянства, які прибули до України з метою воззєднання родини та мають дозвіл на тимчасове проживання, на правових підставах можуть залишатися на території України протягом періоду, зазначеного в частинах 2-12 статті. Крім того, враховуючи неузгодженість, яка існує під час заявки на отримання візи (тип С, який видається для членів сімей іноземців) та заявки на отримання дозволу на тимчасове проживання (віза типу D), Міністерство закордонних справ України розробило проект Постанови «Про внесення змін до Постанови Кабінету Міністрів України № 567 від 1 червня 2011року». Зокрема, цей документ передбачатиме, що Постанова Кабінету Міністрів України № 1125 від 8 жовтня 1997 року (стосовно стандартної форми опитування для реєстрації заяв на отримання візи від іноземців та осіб без громадянства) повинна втратити свою силу, а нові положення щодо права на отримання візи типу D та одержання дозволу на тимчасове проживання для членів сімей трудящих-мігрантів будуть запроваджені відповідно до Закону № 3773-17. Очікується, що цей проект Постанови буде невдовзі затверджений Кабінетом Міністрів України і ЄБА повідомить Вас про це. Ми дякуємо всім членам Асоціації, які долучаються до діяльності ЄБА з захисту прав іноземців, які перебувають на легальних засадах в Україні.

25 грудня 2011 року набирає чинності Закон України «Про правовий статус іноземців та осіб без громадянства» № 3773-17 від 22 вересня 2011 року.

Європейська Бізнес Асоціація довгий час відстоювала захист прав членів сімей працівників-мігрантів та особливо пролонгацію їх перебування на території України. Причиною цього є той факт, що така категорія іноземців, як «члени сімей трудящих-мігрантів» яка передбачена Європейською конвенцією «Про правовий статус трудящих-мігрантів» від 24 листопада 1977 року, не конкретизується в жодному нормативно-правовому акті України, який регулює процедуру в’їзду та перебування іноземців на території України.

Закон № 3773-17 містить нормативне визначення категорії «членів сімей трудящих-мігрантів» та передбачає можливість подовження їхнього перебування на території України. Зокрема, цей документ встановлює нові правила одержання дозволів на тимчасове проживання в Україні для членів сімей трудящих-мігрантів. А саме, пункти 4-12 статті 4 передбачають, що іноземці та особи без громадянства, які прибули до України з метою возз’єднання родини та мають дозвіл на тимчасове проживання, на правових підставах можуть залишатися на території України протягом періоду, зазначеного в частинах 2-12 статті.

Крім того, враховуючи неузгодженість, яка існує під час заявки на отримання візи (тип С, який видається для членів сімей іноземців) та заявки на отримання дозволу на тимчасове проживання (віза типу D), Міністерство закордонних справ України розробило проект Постанови «Про внесення змін до Постанови Кабінету Міністрів України № 567 від 1 червня 2011року». Зокрема, цей документ передбачатиме, що Постанова Кабінету Міністрів України № 1125 від 8 жовтня 1997 року (стосовно стандартної форми опитування для реєстрації заяв на отримання візи від іноземців та осіб без громадянства) повинна втратити свою силу, а нові положення щодо права на отримання візи типу D та одержання дозволу на тимчасове проживання для членів сімей трудящих-мігрантів будуть запроваджені відповідно до Закону № 3773-17.

Очікується, що цей проект Постанови буде невдовзі затверджений Кабінетом Міністрів України і ЄБА повідомить Вас про це. Ми дякуємо всім членам Асоціації, які долучаються до діяльності ЄБА з захисту прав іноземців, які перебувають на легальних засадах в Україні.

Читайте корисні статті та новини. Поширюйте їх соціальними мережами.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: