fbpx
Розмір літер 1x
Колір сайту
Зображення
Додатково
Міжрядковий інтервал
Міжсимвольний інтервал
Шрифт
Убудовані елементи (відео, карти тощо)
 

Охорона здоров’я

22/ 04/ 2020
  Відповідно до офіційних рекомендацій під час пандемії профілактичні щеплення тривають У квітні 2020 року до Комітету з охорони здоров’я надійшла інформація про несподіване небажання деяких обласних державних департаментів охорони здоров’я продовжувати профілактичні щеплення населенню згідно зі встановленим календарем. Причина була повязана з епідемією SarS-CoV-2 в Україні. За наявною в ЄБА інформацією, регіональні державні департаменти охорони здоровя видавали лікарням деякі відповідні інструкції. Таким чином, існував ризик повного припинення профілактичних щеплень на карантинний період, незважаючи на розяснення Міністерства охорони здоровя України та чинне законодавство. В такому випадку це суперечило б і рекомендаціям ВООЗ, які були винесені у зв’язку із кризою в результаті  пандемії COVID-19. 9 квітня 2020 року Комітет ЄБА звернувся до Міністерства охорони здоров’я України та Центру громадського здоров’я України з проханням забезпечити продовження профілактичних щеплень в Україні задля уникнення небезпечних спалахів інфекційних захворювань, які, безсумнівно, стали б наслідком припинення щеплень. Як загальновідомо, така ситуація вже мала місце в Україні у попередній період через низький рівень загальної вакцинації населення та загальну непоінформованість населення щодо необхідності проведення профілактичних щеплень. Крім того, припинення використання лікарнями закуплених державою вакцин, термін дії яких завершується, означало б, по суті, неефективне використання бюджетних коштів. 22 квітня 2020 року Головний державний санітарний лікар Віктор Ляшко підписав Постанову № 13, в якій  викладені інструкції для Київського та інших обласних державних департаментів охорони здоровя щодо забезпечення належної організації заходів для продовження всіх необхідних профілактичних щеплень в лікарнях без будь-яких відхилень відповідно до чинного законодавства, а також організації належного інформування населення. На даний момент питання вирішено. Європейська Бізнес Асоціація висловлює подяку Міністерству охорони здоровя України та іншим задіяним державним органам за підтримку та вирішення проблемної ситуації відповідно до рекомендованої практики для всіх країн, що охоплені пандемією.

Відповідно до офіційних рекомендацій під час пандемії профілактичні щеплення тривають

У квітні 2020 року до Комітету з охорони здоров’я надійшла інформація про несподіване небажання деяких обласних державних департаментів охорони здоров’я продовжувати профілактичні щеплення населенню згідно зі встановленим календарем. Причина була пов’язана з епідемією SarS-CoV-2 в Україні. За наявною в ЄБА інформацією, регіональні державні департаменти охорони здоров’я видавали лікарням деякі відповідні інструкції. Таким чином, існував ризик повного припинення профілактичних щеплень на карантинний період, незважаючи на роз’яснення Міністерства охорони здоров’я України та чинне законодавство. В такому випадку це суперечило б і рекомендаціям ВООЗ, які були винесені у зв’язку із кризою в результаті  пандемії COVID-19. 9 квітня 2020 року Комітет ЄБА звернувся до Міністерства охорони здоров’я України та Центру громадського здоров’я України з проханням забезпечити продовження профілактичних щеплень в Україні задля уникнення небезпечних спалахів інфекційних захворювань, які, безсумнівно, стали б наслідком припинення щеплень. Як загальновідомо, така ситуація вже мала місце в Україні у попередній період через низький рівень загальної вакцинації населення та загальну непоінформованість населення щодо необхідності проведення профілактичних щеплень. Крім того, припинення використання лікарнями закуплених державою вакцин, термін дії яких завершується, означало б, по суті, неефективне використання бюджетних коштів.

22 квітня 2020 року Головний державний санітарний лікар Віктор Ляшко підписав Постанову № 13, в якій  викладені інструкції для Київського та інших обласних державних департаментів охорони здоров’я щодо забезпечення належної організації заходів для продовження всіх необхідних профілактичних щеплень в лікарнях без будь-яких відхилень відповідно до чинного законодавства, а також організації належного інформування населення. На даний момент питання вирішено.

Європейська Бізнес Асоціація висловлює подяку Міністерству охорони здоров’я України та іншим задіяним державним органам за підтримку та вирішення проблемної ситуації відповідно до рекомендованої практики для всіх країн, що охоплені пандемією.

Читайте корисні статті та новини. Поширюйте їх соціальними мережами.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: