fbpx
Розмір літер 1x
Колір сайту
Зображення
Додатково
Міжрядковий інтервал
Міжсимвольний інтервал
Шрифт
Убудовані елементи (відео, карти тощо)
 

Побутова електротехніка, Регуляторні питання, Роздрібна торгівля

10/ 01/ 2020
  Асоціація вітає прийняття та офіційну публікацію Закону Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо зменшення тиску на бізнес з боку органів ринкового нагляду №367-IX, який набере чинності 20 березня 2020 року. Протягом тривалого часу Асоціація підтримувала необхідність прийняття змін до законодавства про державний ринковий нагляд та надавала багато пропозицій, більшість з яких були враховані. Закон №367-IX запроваджує ряд позитивних змін. По-перше, він прибирає повноваження органів ринкового нагляду вимагати у бізнесу невичерпний перелік документів під час перевірки. По-друге, він прибирає з переліку обов’язкових документів ті, які часто взагалі не існують, але вимагаються контролюючими органами. По-третє, ним ліквідуються штрафи за формальні порушення, як-то наприклад, відсутність декларації про відповідність або неправильне маркування, коли знак відповідності нанесений не на товар, а на упаковку, тощо. Єдине зауваження бізнес-спільноти, яке так і не було враховано, стосувалося значного підвищення штрафів за так звані серйозні порушення, як, наприклад, недопуск контролюючих органів до перевірки. Тому, ми сподіваємося, що з боку органів ринкового нагляду не буде жодних спроб зловживань цим положенням та використання нових високих штрафів для того, аби в черговий раз притягнути добросовісний бізнес до відповідальності за неіснуючі порушення. Окрім цього, прийняття Закону №367-IX має наблизити Україну до підписання Угоди АСАА з Європейським Союзом про взаємне визнання процедур оцінки відповідності та отримання так званого «промислового безвізу». Тож, Асоціація вітає прийняття Закону №367-IX та сподівається на подальшу конструктивну співпрацю як з Верховною Радою, так і з Міністерством економіки з метою подальшого покращення бізнес клімату в країні та європейської інтеграції України. Якщо вам потрібна додаткова інформація, звертайтесь до [email protected], Менеджера Комітету побутової електротехніки Асоціації.

Асоціація вітає прийняття та офіційну публікацію Закону Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо зменшення тиску на бізнес з боку органів ринкового нагляду №367-IX, який набере чинності 20 березня 2020 року. Протягом тривалого часу Асоціація підтримувала необхідність прийняття змін до законодавства про державний ринковий нагляд та надавала багато пропозицій, більшість з яких були враховані.

Закон №367-IX запроваджує ряд позитивних змін. По-перше, він прибирає повноваження органів ринкового нагляду вимагати у бізнесу невичерпний перелік документів під час перевірки. По-друге, він прибирає з переліку обов’язкових документів ті, які часто взагалі не існують, але вимагаються контролюючими органами. По-третє, ним ліквідуються штрафи за формальні порушення, як-то наприклад, відсутність декларації про відповідність або неправильне маркування, коли знак відповідності нанесений не на товар, а на упаковку, тощо.

Єдине зауваження бізнес-спільноти, яке так і не було враховано, стосувалося значного підвищення штрафів за так звані серйозні порушення, як, наприклад, недопуск контролюючих органів до перевірки. Тому, ми сподіваємося, що з боку органів ринкового нагляду не буде жодних спроб зловживань цим положенням та використання нових високих штрафів для того, аби в черговий раз притягнути добросовісний бізнес до відповідальності за неіснуючі порушення.

Окрім цього, прийняття Закону №367-IX має наблизити Україну до підписання Угоди АСАА з Європейським Союзом про взаємне визнання процедур оцінки відповідності та отримання так званого «промислового безвізу».

Тож, Асоціація вітає прийняття Закону №367-IX та сподівається на подальшу конструктивну співпрацю як з Верховною Радою, так і з Міністерством економіки з метою подальшого покращення бізнес клімату в країні та європейської інтеграції України.

Якщо вам потрібна додаткова інформація, звертайтесь до [email protected], Менеджера Комітету побутової електротехніки Асоціації.

Читайте корисні статті та новини. Поширюйте їх соціальними мережами.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: