fbpx
Розмір літер 1x
Колір сайту
Зображення
Додатково
Міжрядковий інтервал
Міжсимвольний інтервал
Шрифт
Убудовані елементи (відео, карти тощо)
 

Побутова електротехніка, Роздрібна торгівля, Податкові питання, Електронні платежі

23/ 10/ 2019
  Aсоціація вітає підписання Президентом України та публікацію Законів 128-IX та 129-IX щодо детінізації розрахунків у сфері торгівлі і послуг 17 жовтня, Президент України Володимир Зеленський підписав Закони 128-IX та 129-IX щодо детінізації розрахунків у сфері торгівлі і послуг, які активно підтримувались Європейською Бізнес Асоціацією. Так, в цілому, дані Закони, направлені на детінізацію економіки, передбачають підвищення відповідальності бізнесу за невидачу фіскальних чеків (наразі штраф становить 1 гривню), створення мотивації для покупців в сприянні контролю за дотриманням вимог законодавства шляхом запровадження механізму так званого «кешбеку». Крім того, поступове розширення сфери обов’язкового використання касових апаратів та можливість використання паралельно з традиційними касовими апаратами сучасних технологій для проведення розрахунків, зокрема, безкоштовного програмного забезпечення, яке можна буде встановити на мобільний телефон або інший пристрій. Серед іншого, суттєвими є і нові можливості надання суб’єктами підприємницької діяльності послуг з видачі готівкових коштів у невеликих розмірах (до 500 грн) в будь-якій торговій точці від великого супермаркету до маленької кав’ярні. Разом з тим, Асоціація наголошує на необхідності спрощення звітності та ведення обліку для бізнесу, крім того, на можливості захисту прав споживачів шляхом підтвердження покупки без видачі паперового чеку. Європейська Бізнес Асоціація підтримує кроки законодавців, направлені на вирівнювання правил гри та боротьбу з тіньовою економікою. Сподіваємось, що термін в 2 роки, на який фактично відкладаються згадані кроки відповідно до Указу Президента №761, який запроваджує мораторій на перевірки, буде ефективно використано аби відпрацювати норми на практиці, зокрема апробувати всі нові РРО технології. Тож, ми дякуємо всім відповідальним державним органам за конструктивну співпрацю та врахування наших пропозицій.

Aсоціація вітає підписання Президентом України та публікацію Законів 128-IX та 129-IX щодо детінізації розрахунків у сфері торгівлі і послуг

17 жовтня, Президент України Володимир Зеленський підписав Закони 128-IX та 129-IX щодо детінізації розрахунків у сфері торгівлі і послуг, які активно підтримувались Європейською Бізнес Асоціацією.

Так, в цілому, дані Закони, направлені на детінізацію економіки, передбачають підвищення відповідальності бізнесу за невидачу фіскальних чеків (наразі штраф становить 1 гривню), створення мотивації для покупців в сприянні контролю за дотриманням вимог законодавства шляхом запровадження механізму так званого «кешбеку». Крім того, поступове розширення сфери обов’язкового використання касових апаратів та можливість використання паралельно з традиційними касовими апаратами сучасних технологій для проведення розрахунків, зокрема, безкоштовного програмного забезпечення, яке можна буде встановити на мобільний телефон або інший пристрій. Серед іншого, суттєвими є і нові можливості надання суб’єктами підприємницької діяльності послуг з видачі готівкових коштів у невеликих розмірах (до 500 грн) в будь-якій торговій точці від великого супермаркету до маленької кав’ярні.

Разом з тим, Асоціація наголошує на необхідності спрощення звітності та ведення обліку для бізнесу, крім того, на можливості захисту прав споживачів шляхом підтвердження покупки без видачі паперового чеку.

Європейська Бізнес Асоціація підтримує кроки законодавців, направлені на вирівнювання правил гри та боротьбу з тіньовою економікою. Сподіваємось, що термін в 2 роки, на який фактично відкладаються згадані кроки відповідно до Указу Президента №761, який запроваджує мораторій на перевірки, буде ефективно використано аби відпрацювати норми на практиці, зокрема апробувати всі нові РРО технології.

Тож, ми дякуємо всім відповідальним державним органам за конструктивну співпрацю та врахування наших пропозицій.

Читайте корисні статті та новини. Поширюйте їх соціальними мережами.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: