fbpx
Розмір літер 1x
Колір сайту
Зображення
Додатково
Міжрядковий інтервал
Міжсимвольний інтервал
Шрифт
Убудовані елементи (відео, карти тощо)
 

Побутова електротехніка

05/ 07/ 2019
  Асоціація отримала офіційні роз’яснення від Міністерства економічного розвитку і торгівлі України, які допомогли бізнесу розібратись в особливостях декларування відповідності та застосування модулів оцінки відповідності. У Комітету побутової електротехніки Асоціації виник ряд питань щодо можливості самостійно декларувати відповідність продукції вимогам діючих в Україні технічних регламентів, використовуючи для цього протоколи випробувань на відповідність європейським гармонізованим стандартам. Саме тому Комітет звернувся з офіційним запитом до Мінекономрозвитку з проханням надати роз’яснення щодо використання модулів оцінки відповідності, особливостей залучення сертифікаційних органів, маркування знаком відповідності та використання в технічній документації протоколів про відповідність стандартам ЄС. Мінекономрозвитку надали ґрунтовну відповідь щодо порушених у листі питань. В тому числі, підтвердили можливість використання у технічній документації протоколів випробувань продукції на відповідність європейським гармонізованим стандартам при зазначенні в декларації про відповідність посилання на національний стандарт, що є ідентичним відповідному європейському стандарту. Ми вдячні Міністерству за детальні роз’яснення та сподіваємось на подальшу конструктивну співпрацю. Якщо вам потрібна додаткова інформація, звертайтесь до [email protected], Менеджера Комітету побутової електротехніки Асоціації.

Асоціація отримала офіційні роз’яснення від Міністерства економічного розвитку і торгівлі України, які допомогли бізнесу розібратись в особливостях декларування відповідності та застосування модулів оцінки відповідності.

У Комітету побутової електротехніки Асоціації виник ряд питань щодо можливості самостійно декларувати відповідність продукції вимогам діючих в Україні технічних регламентів, використовуючи для цього протоколи випробувань на відповідність європейським гармонізованим стандартам. Саме тому Комітет звернувся з офіційним запитом до Мінекономрозвитку з проханням надати роз’яснення щодо використання модулів оцінки відповідності, особливостей залучення сертифікаційних органів, маркування знаком відповідності та використання в технічній документації протоколів про відповідність стандартам ЄС.

Мінекономрозвитку надали ґрунтовну відповідь щодо порушених у листі питань. В тому числі, підтвердили можливість використання у технічній документації протоколів випробувань продукції на відповідність європейським гармонізованим стандартам при зазначенні в декларації про відповідність посилання на національний стандарт, що є ідентичним відповідному європейському стандарту.

Ми вдячні Міністерству за детальні роз’яснення та сподіваємось на подальшу конструктивну співпрацю.

Якщо вам потрібна додаткова інформація, звертайтесь до [email protected], Менеджера Комітету побутової електротехніки Асоціації.

Читайте корисні статті та новини. Поширюйте їх соціальними мережами.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: