fbpx
Розмір літер 1x
Колір сайту
Зображення
Додатково
Міжрядковий інтервал
Міжсимвольний інтервал
Шрифт
Убудовані елементи (відео, карти тощо)
 

Імпорт та торгівля алкогольними напоями

21/ 05/ 2019
  Європейська Бізнес Асоціація вітає прийняття Закону 2725-VIII, яким внесено Зміни до Закону 2628-VIII відповідно до пропозицій бізнесу та врегульовано питання щодо реалізації віскі. Комітет з питань імпорту та торгівлі алкогольними напоями Асоціації неодноразово звертав увагу на запроваджене визначення віскі, яке не відповідало міжнародним вимогам через встановлення верхньої межі міцності. Зокрема,  в Європі встановлена лише нижня межа міцності алкоголю. Це б могло призвести до труднощів при імпорті та до того, що з прилавків зникла б левова частка віскі. Оскільки напис на пляшці іноземного віскі хоч і відповідав би міжнародним стандартам, але не відповідав би законодавству України.  Європейська Бізнес Асоціація вдячна Голові Комітету ВРУ з питань податкової та митної політики - пані Ніні Южаніній, Голові підкомітету з питань акцизного податку та законодавчого регулювання ринку спирту, алкоголю і тютюну Комітету Верховної Ради України з питань податкової та митної політики - пану Михайлу Кобцеву, департаменту з питань торгівлі та економічного розвитку Представництва ЄС в Україні, Проекту ЄС «Підтримка розвитку географічних зазначень в Україні», Посольству Сполученого Королівства Великої Британії та Північної Ірландії в Україні, Міністерству аграрної політики та продовольства України, а саме  Директорату стратегічного планування та європейської інтеграції - пану Олександру Жемойді та Департаменту продовольства - пані Людмилі Хомічак за врахування пропозицій від бізнес-спільноти.

Європейська Бізнес Асоціація вітає прийняття Закону 2725-VIII, яким внесено Зміни до Закону 2628-VIII відповідно до пропозицій бізнесу та врегульовано питання щодо реалізації віскі.

Комітет з питань імпорту та торгівлі алкогольними напоями Асоціації неодноразово звертав увагу на запроваджене визначення віскі, яке не відповідало міжнародним вимогам через встановлення верхньої межі міцності. Зокрема,  в Європі встановлена лише нижня межа міцності алкоголю. Це б могло призвести до труднощів при імпорті та до того, що з прилавків зникла б левова частка віскі. Оскільки напис на пляшці іноземного віскі хоч і відповідав би міжнародним стандартам, але не відповідав би законодавству України. 

Європейська Бізнес Асоціація вдячна Голові Комітету ВРУ з питань податкової та митної політики – пані Ніні Южаніній, Голові підкомітету з питань акцизного податку та законодавчого регулювання ринку спирту, алкоголю і тютюну Комітету Верховної Ради України з питань податкової та митної політики – пану Михайлу Кобцеву, департаменту з питань торгівлі та економічного розвитку Представництва ЄС в Україні, Проекту ЄС «Підтримка розвитку географічних зазначень в Україні», Посольству Сполученого Королівства Великої Британії та Північної Ірландії в Україні, Міністерству аграрної політики та продовольства України, а саме  Директорату стратегічного планування та європейської інтеграції – пану Олександру Жемойді та Департаменту продовольства – пані Людмилі Хомічак за врахування пропозицій від бізнес-спільноти.

Читайте корисні статті та новини. Поширюйте їх соціальними мережами.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: