fbpx
Розмір літер 1x
Колір сайту
Зображення
Додатково
Міжрядковий інтервал
Міжсимвольний інтервал
Шрифт
Убудовані елементи (відео, карти тощо)
 

Побутова електротехніка, Роздрібна торгівля, Харчові питання, Регуляторні питання, Охорона здоров’я, Імпорт та торгівля алкогольними напоями

17/ 05/ 2019
  Європейська Бізнес Асоціація вітає офіційну публікацію Закону України Про забезпечення функціонування української мови як державної №2704-VIII від 25 квітня 2019 року, який регулює питання застосування української мови у всіх сферах суспільного життя. Європейська Бізнес Асоціація активно співпрацювала з Комітетом з питань культури і духовності Верховної Ради України з метою доопрацювання та покращення окремих норм законопроекту. Так, ми звернули увагу народних депутатів на ряд положень, які могли б суттєво ускладнити бізнес клімат в Україні. Зокрема, вони стосувались обтяжливих вимог щодо маркування, обов’язку перекладати всі користувацькі інтерфейси і технічну документацію для товарів українською мовою, тощо.   Ми щиро вдячні законотворцям за відкритість до співпраці та врахування зауважень та пропозицій бізнес спільноти, які на нашу думку, не лише покращили новий закон, а й дозволили бізнесу більш безболісно підготуватися до виконання нових вимог. Так, наприклад, були запроваджені більш тривалі перехідні періоди для набуття чинності окремими вимогами, виключенні ряд обтяжливих вимог щодо розміру шрифтів та обсягу інформації, яка має бути вказана в маркуванні, доопрацьовані статті закону щодо мови технічної документації, користувацьких інтерфейсів, тощо. Європейська Бізнес Асоціація вдячна всім відповідальним державним органам за конструктивну співпрацю та врахування наших пропозицій.

Європейська Бізнес Асоціація вітає офіційну публікацію Закону України Про забезпечення функціонування української мови як державної №2704-VIII від 25 квітня 2019 року, який регулює питання застосування української мови у всіх сферах суспільного життя.

Європейська Бізнес Асоціація активно співпрацювала з Комітетом з питань культури і духовності Верховної Ради України з метою доопрацювання та покращення окремих норм законопроекту. Так, ми звернули увагу народних депутатів на ряд положень, які могли б суттєво ускладнити бізнес клімат в Україні. Зокрема, вони стосувались обтяжливих вимог щодо маркування, обов’язку перекладати всі користувацькі інтерфейси і технічну документацію для товарів українською мовою, тощо.  

Ми щиро вдячні законотворцям за відкритість до співпраці та врахування зауважень та пропозицій бізнес спільноти, які на нашу думку, не лише покращили новий закон, а й дозволили бізнесу більш безболісно підготуватися до виконання нових вимог. Так, наприклад, були

  • запроваджені більш тривалі перехідні періоди для набуття чинності окремими вимогами,
  • виключенні ряд обтяжливих вимог щодо розміру шрифтів та обсягу інформації, яка має бути вказана в маркуванні,
  • доопрацьовані статті закону щодо мови технічної документації, користувацьких інтерфейсів, тощо.

Європейська Бізнес Асоціація вдячна всім відповідальним державним органам за конструктивну співпрацю та врахування наших пропозицій.

Читайте корисні статті та новини. Поширюйте їх соціальними мережами.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: