fbpx
Розмір літер 1x
Колір сайту
Зображення
Додатково
Міжрядковий інтервал
Міжсимвольний інтервал
Шрифт
Убудовані елементи (відео, карти тощо)
 

Охорона здоров’я

17/ 04/ 2019
  Уникнуто бар’єру на шляху постачання ліків, які закуповуються через міжнародні організації Європейська Бізнес Асоціація (Асоціація) рада повідомити, що нещодавно було вирішено нагальне питання продовження строку дії реєстраційних посвідчень на ліки, що закуповуються через міжнародні організації. Раніше Асоціація висловлювала своє занепокоєння щодо ризику відсутності подальшого постачання в Україну лікарських засобів, що закуповуються через міжнародні організації, адже строк дії реєстраційних посвідчень добігав до кінця 31 березня 2019 року. Відтак, державні закупівлі через міжнародні організації у 2019-2020 рр. [1] опинились під загрозою.   З набуттям чинності змін до постанови Кабінету Міністрів України №376 [2] та Наказу МОЗ України №753 [3], а також опублікованих рекомендацій ДП «Державний експертний центр МОЗ України» (ДЕЦ) щодо заміни реєстраційних посвідчень [4], проблема була вирішена. Сподіваємось, що процедура дозволить провести заміну реєстраційних посвідчень в найкоротші терміни. Асоціація висловлює вдячність Міністерству охорони здоров’я України та ДП «Державний експертний центр МОЗ України» за сприяння у якомога оперативнішому вирішенні проблеми з метою забезпечення у подальшому постачання ліків, що закуповуватимуться через міжнародні організації, для українських пацієнтів. [1] Пункт 38 підрозділу 2 розділу ХХ «Перехідні положення» Податкового кодексу України [2] Постанова Кабінету Міністрів України № 296 від 27 березня 2019 р. «Про внесення змін до постанови Кабінету Міністрів України № 376 від 26 травня 2005 р. «Про затвердження Порядку державної реєстрації (перереєстрації) лікарських засобів і розмірів збору за їх державну реєстрацію (перереєстрацію)» [3] Наказ Міністерства охорони здоров’я України №753 від 5 квітня 2019 року «Про затвердження змін до наказу Міністерства охорони здоров’я України від 29 липня 2003 року» [4] Рекомендації ДП «Державний експертний центр МОЗ України» (ДЕЦ) щодо заміни реєстраційних посвідчень  

Уникнуто бар’єру на шляху постачання ліків, які закуповуються через міжнародні організації

Європейська Бізнес Асоціація (Асоціація) рада повідомити, що нещодавно було вирішено нагальне питання продовження строку дії реєстраційних посвідчень на ліки, що закуповуються через міжнародні організації.

Раніше Асоціація висловлювала своє занепокоєння щодо ризику відсутності подальшого постачання в Україну лікарських засобів, що закуповуються через міжнародні організації, адже строк дії реєстраційних посвідчень добігав до кінця 31 березня 2019 року. Відтак, державні закупівлі через міжнародні організації у 2019-2020 рр. [1] опинились під загрозою.  

З набуттям чинності змін до постанови Кабінету Міністрів України №376 [2] та Наказу МОЗ України №753 [3], а також опублікованих рекомендацій ДП «Державний експертний центр МОЗ України» (ДЕЦ) щодо заміни реєстраційних посвідчень [4], проблема була вирішена.

Сподіваємось, що процедура дозволить провести заміну реєстраційних посвідчень в найкоротші терміни.

Асоціація висловлює вдячність Міністерству охорони здоров’я України та ДП «Державний експертний центр МОЗ України» за сприяння у якомога оперативнішому вирішенні проблеми з метою забезпечення у подальшому постачання ліків, що закуповуватимуться через міжнародні організації, для українських пацієнтів.

[1] Пункт 38 підрозділу 2 розділу ХХ «Перехідні положення» Податкового кодексу України

[2] Постанова Кабінету Міністрів України № 296 від 27 березня 2019 р. «Про внесення змін до постанови Кабінету Міністрів України № 376 від 26 травня 2005 р. «Про затвердження Порядку державної реєстрації (перереєстрації) лікарських засобів і розмірів збору за їх державну реєстрацію (перереєстрацію)»

[3] Наказ Міністерства охорони здоров’я України №753 від 5 квітня 2019 року «Про затвердження змін до наказу Міністерства охорони здоров’я України від 29 липня 2003 року»

[4] Рекомендації ДП «Державний експертний центр МОЗ України» (ДЕЦ) щодо заміни реєстраційних посвідчень

 

Читайте корисні статті та новини. Поширюйте їх соціальними мережами.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: