fbpx
Розмір літер 1x
Колір сайту
Зображення
Додатково
Міжрядковий інтервал
Міжсимвольний інтервал
Шрифт
Убудовані елементи (відео, карти тощо)
 

Охорона здоров’я

13/ 12/ 2018
  Відновлене митне оформлення ліків українського виробництва в Республіці Узбекистан Європейська Бізнес Асоціація (Асоціація) рада повідомити, що ситуація із затримкою лікарських засобів українських виробників на митному кордоні Республіки Узбекистан на сьогодні врегульована. В кінці жовтня 2018 року Комітет з охорони здоровя Асоціації отримав звернення від компаній-членів щодо проблем із експортом  ліків на митну територію Республіки Узбекистан. Митна служба країни без будь-яких офіційних причин відмовлялась проводити митне оформлення товару українського виробництва. Відтак, фінансові втрати через затримки із ввезенням поступово збільшувались. Асоціація звернулась до Міністерства економічного розвитку і торгівлі України (Мінекономрозвитку) з проханням сприяти експорту фармацевтичної продукції в Узбекистан. Тривале існування проблем понесло б за собою ще більші фінансові втрати української фармацевтичної індустрії. Як повідомило Асоціації Мінекономрозвитку офіційним листом від 11 грудня 2018 року, за наявною інформацією Посольства України в Республіці Узбекистан митні пости Узбекистану поступово почали митне оформлення товарів українського виробництва, відносно яких виникали труднощі. Такий самий статус було підтверджено зі сторони однієї з українських компаній-виробників лікарських засобів. Ми вдячні керівництву Мінекономрозвитку за особливу і оперативну увагу до цього питання та докладені зусилля для його вирішення.

Відновлене митне оформлення ліків українського виробництва в Республіці Узбекистан

Європейська Бізнес Асоціація (Асоціація) рада повідомити, що ситуація із затримкою лікарських засобів українських виробників на митному кордоні Республіки Узбекистан на сьогодні врегульована.

В кінці жовтня 2018 року Комітет з охорони здоров’я Асоціації отримав звернення від компаній-членів щодо проблем із експортом  ліків на митну територію Республіки Узбекистан. Митна служба країни без будь-яких офіційних причин відмовлялась проводити митне оформлення товару українського виробництва. Відтак, фінансові втрати через затримки із ввезенням поступово збільшувались.

Асоціація звернулась до Міністерства економічного розвитку і торгівлі України (Мінекономрозвитку) з проханням сприяти експорту фармацевтичної продукції в Узбекистан. Тривале існування проблем понесло б за собою ще більші фінансові втрати української фармацевтичної індустрії.

Як повідомило Асоціації Мінекономрозвитку офіційним листом від 11 грудня 2018 року, за наявною інформацією Посольства України в Республіці Узбекистан митні пости Узбекистану поступово почали митне оформлення товарів українського виробництва, відносно яких виникали труднощі. Такий самий статус було підтверджено зі сторони однієї з українських компаній-виробників лікарських засобів.

Ми вдячні керівництву Мінекономрозвитку за особливу і оперативну увагу до цього питання та докладені зусилля для його вирішення.

Читайте корисні статті та новини. Поширюйте їх соціальними мережами.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: