fbpx
Розмір літер 1x
Колір сайту
Зображення
Додатково
Міжрядковий інтервал
Міжсимвольний інтервал
Шрифт
Убудовані елементи (відео, карти тощо)
 

Агрохімія

27/ 04/ 2018
  Процедуру державної реєстрації пестицидів розблоковано Завдяки зусиллям Агрохімічного комітету Асоціації 18 квітня 2018 року Кабінетом Міністрів України було затверджено Порядок проведення еколого-експертної оцінки матеріалів поданих для реєстрації пестицидів та агрохімікатів. Так, із прийняттям Закону України «Про оцінку впливу на довкілля» відбулися зміни в системі, відповідно до яких процедура державної екологічної експертизи була замінена на еколого-експертну оцінку матеріалів, поданих для реєстрації пестицидів та агрохімікатів. Закон набрав чинності 18 червня 2017 року, проте по проходженні шестимісячного перехідного періоду Кабінет Міністрів України не зміг своєчасно забезпечити прийняття необхідних нормативно-правових актів, зокрема і порядку проведення еколого-експертної оцінки. Таким чином, було, фактично, заблоковано процедуру державної реєстрації засобів захисту рослин в Україні (надалі - ЗЗР). Ми раді повідомити, що завдяки зусиллям Агрохімічного комітету Асоціації, співпраці Міністерства екології та природних ресурсів України та Кабінету Міністрів України було розроблено та затверджено даний Порядок. Відтепер українські та міжнародні імпортери й виробники ЗЗР зможуть завершити процес державної реєстрації продуктів нового покоління. Юридична довідка: 23 травня 2017 року Верховною Радою України був прийнятий Закон України «Про оцінку впливу на довкілля» №2059-VIII (надалі – Закон). Відповідно до статті 17 Закону, процедура державної екологічної експертизи була замінена на еколого-експертну оцінку, порядок якої мав бути визначений Кабінетом Міністрів України (надалі – КМУ). Відповідно до статті 17 Закону, Кабінет Міністрів України у шестимісячний строк з дня набрання чинності Законом мав забезпечити прийняття нормативно-правових актів, передбачених цим Законом. Закон набрав чинності 18 червня 2017 року.

Процедуру державної реєстрації пестицидів розблоковано

Завдяки зусиллям Агрохімічного комітету Асоціації 18 квітня 2018 року Кабінетом Міністрів України було затверджено Порядок проведення еколого-експертної оцінки матеріалів поданих для реєстрації пестицидів та агрохімікатів.

Так, із прийняттям Закону України «Про оцінку впливу на довкілля» відбулися зміни в системі, відповідно до яких процедура державної екологічної експертизи була замінена на еколого-експертну оцінку матеріалів, поданих для реєстрації пестицидів та агрохімікатів.

Закон набрав чинності 18 червня 2017 року, проте по проходженні шестимісячного перехідного періоду Кабінет Міністрів України не зміг своєчасно забезпечити прийняття необхідних нормативно-правових актів, зокрема і порядку проведення еколого-експертної оцінки.

Таким чином, було, фактично, заблоковано процедуру державної реєстрації засобів захисту рослин в Україні (надалі – ЗЗР).

Ми раді повідомити, що завдяки зусиллям Агрохімічного комітету Асоціації, співпраці Міністерства екології та природних ресурсів України та Кабінету Міністрів України було розроблено та затверджено даний Порядок.

Відтепер українські та міжнародні імпортери й виробники ЗЗР зможуть завершити процес державної реєстрації продуктів нового покоління.

Юридична довідка:

23 травня 2017 року Верховною Радою України був прийнятий Закон України «Про оцінку впливу на довкілля» №2059-VIII (надалі – Закон).

Відповідно до статті 17 Закону, процедура державної екологічної експертизи була замінена на еколого-експертну оцінку, порядок якої мав бути визначений Кабінетом Міністрів України (надалі – КМУ).

Відповідно до статті 17 Закону, Кабінет Міністрів України у шестимісячний строк з дня набрання чинності Законом мав забезпечити прийняття нормативно-правових актів, передбачених цим Законом.

Закон набрав чинності 18 червня 2017 року.

Читайте корисні статті та новини. Поширюйте їх соціальними мережами.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: