fbpx
Розмір літер 1x
Колір сайту
Зображення
Додатково
Міжрядковий інтервал
Міжсимвольний інтервал
Шрифт
Убудовані елементи (відео, карти тощо)
 

Побутова електротехніка

23/ 03/ 2018
  Асоціація вітає прийняття та публікацію Наказу Мінекономрозвитку №80 від 21 січня 2018 року (Наказ №80), що вносить зміни до Правил роздрібної торгівлі непродовольчими товарами (Правила), зокрема, в частині виключення застарілих та обтяжливих вимог до маркування електропобутових та телерадіотоварів. Наразі вимоги до маркування побутової техніки та радіоелектроніки встановлюються відповідними Технічними регламентами, розробленими на основі Директив ЄС та Законом Про захист прав споживачів. У той же час, існування застарілих вимог до маркування в Правилах роздрібної торгівлі призводило до непорозумінь в комунікаціях між представниками бізнесу та перевіряючими органами. Правила передбачали необхідність нанесення інформації, яка вже давно не зазначається світовими виробниками електропобутового обладнання, як-то, наприклад, клас та колір корпусу телерадіовиробів, номінальна напруга або потужність електропобутових товарів, тощо. Окрім цього, Правила встановлювали більш жорсткі в порівнянні з технічними регламентами вимоги щодо обов’язкового зазначення найменування та місцезнаходження підприємства виробника на самому виробі, тоді як технічні регламенти, в деяких випадках, дозволяють наносити зазначену інформацію на упаковку або товаросупровідну документацію. Саме тому експерти Комітету побутової електротехніки Асоціації свого часу ініціювали необхідність виключення вимог щодо маркування із Правил роздрібної торгівлі непродовольчими товарами та брали активну участь в напрацюванні Наказу №80. Ми вдячні Міністерству економічного розвитку і торгівлі України та іншим залученим державним органам за прийняття Наказу №80 та сподіваємося на подальшу конструктивну співпрацю. Якщо вам потрібна додаткова інформація, звертайтесь до [email protected], Менеджера Комітету побутової електротехніки Асоціації.

Асоціація вітає прийняття та публікацію Наказу Мінекономрозвитку №80 від 21 січня 2018 року (Наказ №80), що вносить зміни до Правил роздрібної торгівлі непродовольчими товарами (Правила), зокрема, в частині виключення застарілих та обтяжливих вимог до маркування електропобутових та телерадіотоварів.

Наразі вимоги до маркування побутової техніки та радіоелектроніки встановлюються відповідними Технічними регламентами, розробленими на основі Директив ЄС та Законом Про захист прав споживачів.

У той же час, існування застарілих вимог до маркування в Правилах роздрібної торгівлі призводило до непорозумінь в комунікаціях між представниками бізнесу та перевіряючими органами. Правила передбачали необхідність нанесення інформації, яка вже давно не зазначається світовими виробниками електропобутового обладнання, як-то, наприклад, клас та колір корпусу телерадіовиробів, номінальна напруга або потужність електропобутових товарів, тощо.

Окрім цього, Правила встановлювали більш жорсткі в порівнянні з технічними регламентами вимоги щодо обов’язкового зазначення найменування та місцезнаходження підприємства виробника на самому виробі, тоді як технічні регламенти, в деяких випадках, дозволяють наносити зазначену інформацію на упаковку або товаросупровідну документацію.

Саме тому експерти Комітету побутової електротехніки Асоціації свого часу ініціювали необхідність виключення вимог щодо маркування із Правил роздрібної торгівлі непродовольчими товарами та брали активну участь в напрацюванні Наказу №80.

Ми вдячні Міністерству економічного розвитку і торгівлі України та іншим залученим державним органам за прийняття Наказу №80 та сподіваємося на подальшу конструктивну співпрацю.

Якщо вам потрібна додаткова інформація, звертайтесь до [email protected], Менеджера Комітету побутової електротехніки Асоціації.

Читайте корисні статті та новини. Поширюйте їх соціальними мережами.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: