fbpx
Розмір літер 1x
Колір сайту
Зображення
Додатково
Міжрядковий інтервал
Міжсимвольний інтервал
Шрифт
Убудовані елементи (відео, карти тощо)
 

Електронні платежі

12/ 01/ 2018
  Міністерство економічного розвитку і торгівлі України оприлюднило до обговорення проект Постанови Кабінету Міністрів України «Про затвердження вимог до суб’єктів господарювання щодо приймання електронних платіжних засобів в оплату за продані ними товари (надані послуги)». Проект Постанови має на меті замінити Постанову Кабінету Міністрів України №878 від 29.09.2010 року, яка частково втратила свою актуальність у поточних ринкових умовах. Проект Постанови враховує раніше надані пропозиції Асоціації щодо даного питання та передбачає зокрема таке: розширення кола суб’єктів господарювання, які будуть приймати до оплати електронні платіжні засоби. Відповідно до проекту постанови така вимога буде поширюватися на суб’єкти господарювання, які здійснюють свою діяльність у невеликих населених пунктах та у сфері електронної комерції; можливість спільного використання платіжного пристрою декількома суб’єктами господарювання; визначення державних органів, на які покладено функцію контролю за дотриманням вимог Постанови. На переконання експертів Асоціації, схвалення проекту Постанови надасть суттєвий поштовх для розвитку сфери безготівкових платежів та інфраструктури для їх прийому, забезпечить можливість реалізації законних прав власників платіжних карток, сприятиме детінізації економіки та встановленню рівних конкурентних умов для учасників ринку.

Міністерство економічного розвитку і торгівлі України оприлюднило до обговорення проект Постанови Кабінету Міністрів України «Про затвердження вимог до суб’єктів господарювання щодо приймання електронних платіжних засобів в оплату за продані ними товари (надані послуги)». Проект Постанови має на меті замінити Постанову Кабінету Міністрів України №878 від 29.09.2010 року, яка частково втратила свою актуальність у поточних ринкових умовах.

Проект Постанови враховує раніше надані пропозиції Асоціації щодо даного питання та передбачає зокрема таке:

  • розширення кола суб’єктів господарювання, які будуть приймати до оплати електронні платіжні засоби. Відповідно до проекту постанови така вимога буде поширюватися на суб’єкти господарювання, які здійснюють свою діяльність у невеликих населених пунктах та у сфері електронної комерції;
  • можливість спільного використання платіжного пристрою декількома суб’єктами господарювання;
  • визначення державних органів, на які покладено функцію контролю за дотриманням вимог Постанови.

На переконання експертів Асоціації, схвалення проекту Постанови надасть суттєвий поштовх для розвитку сфери безготівкових платежів та інфраструктури для їх прийому, забезпечить можливість реалізації законних прав власників платіжних карток, сприятиме детінізації економіки та встановленню рівних конкурентних умов для учасників ринку.

Читайте корисні статті та новини. Поширюйте їх соціальними мережами.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: