fbpx
Розмір літер 1x
Колір сайту
Зображення
Додатково
Міжрядковий інтервал
Міжсимвольний інтервал
Шрифт
Убудовані елементи (відео, карти тощо)
 

Автомобільні питання

15/ 12/ 2017
  7 грудня 2017 року Верховна Рада України прийняла проект Закону №6776-д «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо забезпечення збалансованості бюджетних надходжень у 2018 році». Документ, серед іншого, передбачає скасування податку на додану вартість та акцизу на операції з ввезення на митну територію України електромобілів. Податкові пільги запроваджуються у період з 1 січня 2018 року по 1 січня 2019 року. Таким чином вартість електромобілів в Україні зменшиться на 17%. Попередньо, Законом України №822-VIII від 25 листопада 2015 року «Про внесення змін до Закону України «Про Митний тариф України» вже було скасоване ввізне мито на електромобілі. Після реалізації положень закону на практиці кількість електромобілів в Україні істотно зросла. Протягом 9 місяців експерти Автомобільного комітету Європейської Бізнес Асоціації неодноразово наголошували на необхідності розвитку ринку електромобілів шляхом запровадження податкових пільг для таких автомобілів. Проект Закону №6776-д спрямований не лише на стимулювання ринку, а й на розвиток виробництва батарей, комплектуючих, зарядної інфраструктури, електрокарів, електровантажівок та електробусів. Водночас у 2018 році робота Автомобільного комітету буде спрямована на прийняття комплексного законопроекту, який продовжить дію пільг.

7 грудня 2017 року Верховна Рада України прийняла проект Закону №6776-д «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо забезпечення збалансованості бюджетних надходжень у 2018 році». Документ, серед іншого, передбачає скасування податку на додану вартість та акцизу на операції з ввезення на митну територію України електромобілів. Податкові пільги запроваджуються у період з 1 січня 2018 року по 1 січня 2019 року. Таким чином вартість електромобілів в Україні зменшиться на 17%.

Попередньо, Законом України №822-VIII від 25 листопада 2015 року «Про внесення змін до Закону України «Про Митний тариф України» вже було скасоване ввізне мито на електромобілі. Після реалізації положень закону на практиці кількість електромобілів в Україні істотно зросла.

Протягом 9 місяців експерти Автомобільного комітету Європейської Бізнес Асоціації неодноразово наголошували на необхідності розвитку ринку електромобілів шляхом запровадження податкових пільг для таких автомобілів.

Проект Закону №6776-д спрямований не лише на стимулювання ринку, а й на розвиток виробництва батарей, комплектуючих, зарядної інфраструктури, електрокарів, електровантажівок та електробусів.

Водночас у 2018 році робота Автомобільного комітету буде спрямована на прийняття комплексного законопроекту, який продовжить дію пільг.

Читайте корисні статті та новини. Поширюйте їх соціальними мережами.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: