fbpx
Розмір літер 1x
Колір сайту
Зображення
Додатково
Міжрядковий інтервал
Міжсимвольний інтервал
Шрифт
Убудовані елементи (відео, карти тощо)
 

Електронні платежі

17/ 05/ 2016
  У Верховній Раді України зареєстровано законопроект, з прийняттям якого у власників платіжних карток з’явиться можливість здійснювати на касах торгових точок операції з видачі готівки з карткового рахунку, а також його поповнення. Цей документ розроблено спільними зусиллями Першого заступника голови Комітету Верховної Ради України з питань податкової та митної політики Андрія Журжія та експертів Комітету з електронних платежів Європейської Бізнес Асоціації. Послуга з видачі готівки торговцями за платіжними картками розповсюджена у Великобританії, Ірландії, Німеччині, Фінляндії та ін. В разі прийняття законопроекту, Україна також зможе невдовзі долучитися до цієї прогресивної практики, що, на нашу думку, безперечно сприятиме розвитку сфери роздрібних безготівкових платежів із використанням електронних платіжних засобів. Слід зазначити, що це нововведення буде особливо актуальним для мешканців територій, які не покриті мережею банкоматів або відділень банків (сільська місцевість, автозаправні комплекси тощо). Паралельно з цим, така послуга є цікавою і для торгової точки, адже частково вирішує питання інкасації. В той же час, навіть у місцях із розвинутою банківською інфраструктурою, впровадження такої послуги мінімізує необхідність використання банкоматів. Для власника платіжної картки отримати готівку на незначні витрати стає можливим під час придбання товарів (наприклад, у супермаркетах). ЮРИДИЧНА ДОВІДКА

У Верховній Раді України зареєстровано законопроект, з прийняттям якого у власників платіжних карток з’явиться можливість здійснювати на касах торгових точок операції з видачі готівки з карткового рахунку, а також його поповнення. Цей документ розроблено спільними зусиллями Першого заступника голови Комітету Верховної Ради України з питань податкової та митної політики Андрія Журжія та експертів Комітету з електронних платежів Європейської Бізнес Асоціації.

Послуга з видачі готівки торговцями за платіжними картками розповсюджена у Великобританії, Ірландії, Німеччині, Фінляндії та ін. В разі прийняття законопроекту, Україна також зможе невдовзі долучитися до цієї прогресивної практики, що, на нашу думку, безперечно сприятиме розвитку сфери роздрібних безготівкових платежів із використанням електронних платіжних засобів.

Слід зазначити, що це нововведення буде особливо актуальним для мешканців територій, які не покриті мережею банкоматів або відділень банків (сільська місцевість, автозаправні комплекси тощо). Паралельно з цим, така послуга є цікавою і для торгової точки, адже частково вирішує питання інкасації. В той же час, навіть у місцях із розвинутою банківською інфраструктурою, впровадження такої послуги мінімізує необхідність використання банкоматів. Для власника платіжної картки отримати готівку на незначні витрати стає можливим під час придбання товарів (наприклад, у супермаркетах).

ЮРИДИЧНА ДОВІДКА

Читайте корисні статті та новини. Поширюйте їх соціальними мережами.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: