fbpx
Розмір літер 1x
Колір сайту
Зображення
Додатково
Міжрядковий інтервал
Міжсимвольний інтервал
Шрифт
Убудовані елементи (відео, карти тощо)
 

Регуляторні питання

20/ 01/ 2016
  Європейська Бізнес Асоціація протягом тривалого часу неодноразово наголошувала на тому, що для проведення щозмінних передрейсових та післярейсових медичних оглядів, компанії, у тому числі ті, що використовують транспортні засоби виключно для задоволення внутрішніх потреб підприємства, фактично, повинні мати власного найманого медичного працівника, який буде здійснювати такі огляди. Ці заходи, спрямовані на забезпечення належного поводження з засобами підвищеної небезпеки, значно ускладнюють повсякденну роботу суб’єктів господарювання та не відповідають сучасним тенденціям розвитку правового поля. Експерти компаній-членів Асоціації переконані, що підписання працівником, який виконує функції водія, наказу про ознайомлення з інструкцією з охорони праці може бути достатнім підтвердженням того, що працівник усвідомлює свої обов’язки та рівень відповідальності (так, зокрема, за порушення вимог чинного законодавства такою інструкцією передбачена дисциплінарна, матеріальна, адміністративна та кримінальна відповідальність). Асоціація вітає зміни у цьому напрямку, запропоновані Проектом Закону №3713 від 24 грудня 2015 року, та сподівається на оперативне прийняття законопроекту Парламентом та імплементацію його положень на практиці. Extra Links (інфографіка) Юридична довідка: Проект Закону України «Про приведення законодавства України у сфері автомобільного транспорту у відповідність з актами Європейського Союзу» був розглянутий і схвалений Кабінетом Міністрів України 9 грудня 2015 року та зареєстрований у Верховній Раді України 24 грудня 2015 року за номером 3713 (Проект Закону). Проектом Закону, серед іншого, передбачено виключення положень про: щозмінні передрейсові і післярейсові медичні огляди водіїв транспортних засобів з Закону України «Про дорожній рух» №3353-XII від 30 червня 1993 року (запропонована Проектом Закону редакція ст. 45); штрафні санкції за непроходження щозмінного медичного огляду з Кодексу України про адміністративні правопорушення (запропонована Проектом Закону редакція ст. 128, ст. 133).

Європейська Бізнес Асоціація протягом тривалого часу неодноразово наголошувала на тому, що для проведення щозмінних передрейсових та післярейсових медичних оглядів, компанії, у тому числі ті, що використовують транспортні засоби виключно для задоволення внутрішніх потреб підприємства, фактично, повинні мати власного найманого медичного працівника, який буде здійснювати такі огляди. Ці заходи, спрямовані на забезпечення належного поводження з засобами підвищеної небезпеки, значно ускладнюють повсякденну роботу суб’єктів господарювання та не відповідають сучасним тенденціям розвитку правового поля.

Експерти компаній-членів Асоціації переконані, що підписання працівником, який виконує функції водія, наказу про ознайомлення з інструкцією з охорони праці може бути достатнім підтвердженням того, що працівник усвідомлює свої обов’язки та рівень відповідальності (так, зокрема, за порушення вимог чинного законодавства такою інструкцією передбачена дисциплінарна, матеріальна, адміністративна та кримінальна відповідальність).

Асоціація вітає зміни у цьому напрямку, запропоновані Проектом Закону №3713 від 24 грудня 2015 року, та сподівається на оперативне прийняття законопроекту Парламентом та імплементацію його положень на практиці.

Extra Links (інфографіка)

Юридична довідка:

Проект Закону України «Про приведення законодавства України у сфері автомобільного транспорту у відповідність з актами Європейського Союзу» був розглянутий і схвалений Кабінетом Міністрів України 9 грудня 2015 року та зареєстрований у Верховній Раді України 24 грудня 2015 року за номером 3713 (Проект Закону).

Проектом Закону, серед іншого, передбачено виключення положень про:

  • щозмінні передрейсові і післярейсові медичні огляди водіїв транспортних засобів з Закону України «Про дорожній рух» №3353-XII від 30 червня 1993 року (запропонована Проектом Закону редакція ст. 45);

штрафні санкції за непроходження щозмінного медичного огляду з Кодексу України про адміністративні правопорушення (запропонована Проектом Закону редакція ст. 128, ст. 133).

Читайте корисні статті та новини. Поширюйте їх соціальними мережами.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: