fbpx
Розмір літер 1x
Колір сайту
Зображення
Додатково
Міжрядковий інтервал
Міжсимвольний інтервал
Шрифт
Убудовані елементи (відео, карти тощо)
 

IT

09/ 06/ 2015
  Завдяки ініціативі та зусиллям Комітету з інформаційних технологій Європейської Бізнес Асоціації строк реєстрації представництв іноземних компаній скорочено в два рази: з 60 до 30 робочих днів. Відповідне окреме доручення Міністра економічного розвитку і торгівлі України опубліковано на офіційному сайті Мінекономрозвитку. Передумови: Закон України «Про зовнішньоекономічну діяльність» №959-XII від 16 квітня 1991 року передбачає, що реєстрація представництв іноземних субєктів господарської діяльності здійснюється протягом 60 робочих днів з дня подання іноземним субєктом господарської діяльності документів на реєстрацію. На думку представників бізнесу, такий термін є невиправдано довгим та створює деякі труднощі для виходу іноземних компаній на український ринок. Відповідно, експерти Асоціації напрацювали та звернулися до Мінекономрозвитку з пропозицією максимально скоротити даний строк. З радістю повідомляємо, що на офіційному сайті Мінекономрозвитку було опубліковано окреме доручення Міністра економічного розвитку і торгівлі України, яким передбачено, що видача свідоцтва про реєстрацію представництва має здійснюватися не пізніше ніж через 30 робочих днів з моменту сплати державного збору. Ми щиро сподіваємося, що таке скорочення строків реєстрації дозволить пришвидшити вихід на український ринок іноземних гравців та позитивно вплине на інвестиційний клімат нашої країни. Асоціація хотіла б висловити свою щиру вдячність Міністру економічного розвитку і торгівлі України та його команді за ефективну і конструктивну співпрацю, а також всім компаніям-членам Комітету Асоціації, які активно долучались до цього процесу. У той же час, Асоціація продовжить роботу, спрямовану на створення сприятливих умов для ведення бізнесу на теренах України.

Завдяки ініціативі та зусиллям Комітету з інформаційних технологій Європейської Бізнес Асоціації строк реєстрації представництв іноземних компаній скорочено в два рази: з 60 до 30 робочих днів. Відповідне окреме доручення Міністра економічного розвитку і торгівлі України опубліковано на офіційному сайті Мінекономрозвитку.

Передумови: Закон України «Про зовнішньоекономічну діяльність» №959-XII від 16 квітня 1991 року передбачає, що реєстрація представництв іноземних суб’єктів господарської діяльності здійснюється протягом 60 робочих днів з дня подання іноземним суб’єктом господарської діяльності документів на реєстрацію. На думку представників бізнесу, такий термін є невиправдано довгим та створює деякі труднощі для виходу іноземних компаній на український ринок. Відповідно, експерти Асоціації напрацювали та звернулися до Мінекономрозвитку з пропозицією максимально скоротити даний строк.

З радістю повідомляємо, що на офіційному сайті Мінекономрозвитку було опубліковано окреме доручення Міністра економічного розвитку і торгівлі України, яким передбачено, що видача свідоцтва про реєстрацію представництва має здійснюватися не пізніше ніж через 30 робочих днів з моменту сплати державного збору. Ми щиро сподіваємося, що таке скорочення строків реєстрації дозволить пришвидшити вихід на український ринок іноземних гравців та позитивно вплине на інвестиційний клімат нашої країни.

Асоціація хотіла б висловити свою щиру вдячність Міністру економічного розвитку і торгівлі України та його команді за ефективну і конструктивну співпрацю, а також всім компаніям-членам Комітету Асоціації, які активно долучались до цього процесу.

У той же час, Асоціація продовжить роботу, спрямовану на створення сприятливих умов для ведення бізнесу на теренах України.

Читайте корисні статті та новини. Поширюйте їх соціальними мережами.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: