fbpx
Розмір літер 1x
Колір сайту
Зображення
Додатково
Міжрядковий інтервал
Міжсимвольний інтервал
Шрифт
Убудовані елементи (відео, карти тощо)
 

Роздрібна торгівля

03/ 06/ 2013
  22 травня 2013 року було зареєстровано проект Закону «Про зупинення дії окремих положень Закону України «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг» № 2097a. Цим проектом запропоновано відтермінувати до 1 січня 2015 року дію пункту відповідного Закону щодо подачі фіскальної звітності через реєстратори розрахункових операцій (РРО).  Крім того, 30 травня 2013 року було зареєстровано ще один проект на цю ж тему, а саме проект Закону «Про внесення змін до прикінцевих положень Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України у звязку з прийняттям Податкового кодексу України» щодо відстрочення настання відповідальності за неподання електронної звітності» № 2087а-1. Цим проектом передбачається відтермінування подачі звітності до податкових органів через РРО до 1 липня 2014 року.  Історія питання: Асоціація вважає, що обидва законопроекти є дуже важливим, адже існуючі вимоги для подання податкової звітності за допомогою РРО досить важко реалізувати. У той же час відповідно до листів, які отримали від податкових органів члени Асоціації, у разі, якщо це положення не буле реалізовано субєктами господарювання до 1 липня 2013, на них буде накладено штрафи у розмірі 10 неоподаткованих мінімумів доходів. У листі до Міністерства доходів і зборів, нами було відзначено, що окреслені строки є надто короткими для здійснення переходу на он-лайн облік через РРО. Компанії не мають часу для покупки відповідного обладнання, а також на його тестування. Крім того, для компаній з декількома сотнями РРО, процес їх поновлення або заміни, а також їх подальше обслуговування буду коштувати досить дорого. На додаток до цього є ще багато практичних питань, пов’язаних з передачею даних, які поки не роз’ясненні. Ми також висловили занепокоєння щодо окресленого питання під час нещодавніх Парламентських слухань, організованих профільним Комітетом Верховної Ради з питань підприємництва, регуляторної та антимонопольної політики (під головуванням Олександри Кужель). Таким чином Асоціація повністю підтримує відстрочку введення в дію відповідних положень Закону і вважає, що це вагомий крок для захисту субєктів господарювання від необґрунтованого тиску і можливості припинення їх діяльності.

22 травня 2013 року було зареєстровано проект Закону «Про зупинення дії окремих положень Закону України «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг» № 2097a. Цим проектом запропоновано відтермінувати до 1 січня 2015 року дію пункту відповідного Закону щодо подачі фіскальної звітності через реєстратори розрахункових операцій (РРО).  Крім того, 30 травня 2013 року було зареєстровано ще один проект на цю ж тему, а саме проект Закону «Про внесення змін до прикінцевих положень Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України у зв’язку з прийняттям Податкового кодексу України» щодо відстрочення настання відповідальності за неподання електронної звітності» № 2087а-1. Цим проектом передбачається відтермінування подачі звітності до податкових органів через РРО до 1 липня 2014 року. 

Історія питання: Асоціація вважає, що обидва законопроекти є дуже важливим, адже існуючі вимоги для подання податкової звітності за допомогою РРО досить важко реалізувати. У той же час відповідно до листів, які отримали від податкових органів члени Асоціації, у разі, якщо це положення не буле реалізовано суб’єктами господарювання до 1 липня 2013, на них буде накладено штрафи у розмірі 10 неоподаткованих мінімумів доходів.

У листі до Міністерства доходів і зборів, нами було відзначено, що окреслені строки є надто короткими для здійснення переходу на он-лайн облік через РРО. Компанії не мають часу для покупки відповідного обладнання, а також на його тестування. Крім того, для компаній з декількома сотнями РРО, процес їх поновлення або заміни, а також їх подальше обслуговування буду коштувати досить дорого. На додаток до цього є ще багато практичних питань, пов’язаних з передачею даних, які поки не роз’ясненні.

Ми також висловили занепокоєння щодо окресленого питання під час нещодавніх Парламентських слухань, організованих профільним Комітетом Верховної Ради з питань підприємництва, регуляторної та антимонопольної політики (під головуванням Олександри Кужель).

Таким чином Асоціація повністю підтримує відстрочку введення в дію відповідних положень Закону і вважає, що це вагомий крок для захисту суб’єктів господарювання від необґрунтованого тиску і можливості припинення їх діяльності.

Читайте корисні статті та новини. Поширюйте їх соціальними мережами.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: